Légy jó mindhalálig

2019.07.21. 15:01

Mozdonyt és zenekart is vezet a híres karmester

Egyik hivatásának fáradalmait a másik űzésében piheni ki a karmester-mozdonyvezető.

Bókai Zoltán, hazánk egyik legkeresettebb színházi karmestere, a Légy jó mindhalálig koncertszínházi produkciójának zenei vezetője és karmestere, a darab új szimfonikus hangszerelésének elkészítője. Azonban ha ideje engedi, másik hivatásának is hódol: mozdonyt vezet. A karmestert a közelmúltban a vasutasok napja alkalmából Légy jó mindhalálig stábja Debrecen tortájával lepte meg a Nagyállomáson. Bókai Zoltán a Naplónak mesélt élményeiről.

– Egy zágrábi koncerten vezényeltem, onnan érkeztem Debrecenbe, így teljesen megfeledkeztem a vasutasnapról, ezért még nagyobb volt a meglepetés, amikor a pályaudvaron elolvastam az üdvözlő táblát. Azonnal könnyel telt meg a szemem. Eddig mindkét hivatásomat, a karmesterkedést és a mozdonyvezetést is egymással párhuzamosan kezeltem. Az egyik munkát letéve a másikban pihentem ki a fáradalmakat, és nagyon meglepő, hogy itt, Debrecenben ilyen szinten felfigyeltek erre – adott hangot meglepődésének Bókai Zoltán.

A zenész bevallása szerint művészi pályájára fektet nagyobb hangsúlyt, hiszen a vállalat, ahol mozdonyvezetőként dolgozik, elegendő szabadságot biztosít neki ahhoz, hogy a zenével foglalkozhasson. Bókai arról is beszámolt, hogy az a szeretet, mellyel a stáb a pályaudvaron fogadta, közös munkájukra is jellemző. Olyan emberséggel, hozzáállással és profizmussal találkozott ugyanis a Légy jó mindhalálig munkafolyamatának kapcsán, ami egy zenei vezető számára nem adatik meg minden nap.

Bókai izgalommal várta a produkció múlt héten lezajlott próbáit annak ellenére, hogy a tíz éve készített szimfonikus változatot Pécsett több mint nyolcvanöt alkalommal játszották le, és minden alkalommal nagy sikert aratott. A Légy jó mindhalálig élő szimfonikus koncertszínházi változatát július 23-án és 24-én este a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon tekintheti meg a nagyérdemű.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában