tragédia

2019.07.09. 21:08

Most már az égieket nevetteti a gitáros

Ambrus Zoli halálhírét az Irigy Hónaljmirigy jelentette be a Facebook-oldalán.

Fotó: Napló-archívum

Ötvennégy éves korában hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Ambrus Zoltán gitáros, az Irigy Hónaljmirigy (IHM) örökös tagja. Zoli 1990-ben alapító tagja volt a Mirigynek, s tizenöt évvel később, karácsony előtt autóbalesetet szenvedett, koponyatöréssel vitték kórházba. Felépülése hosszú ideig tartott, így az együttesből is kilépett 2010-ben. A debreceni közönség a zenekarral utoljára a májusban megrendezett Debrecen Drive-on találkozott, de számos alkalommal léptek fel a megyében s nevették meg a rajongókat. Sőt 2015 decemberében a Főnix Csarnokban fennállásának 25 éves évfordulóját ünnepelte meg a zenekar, telt házas szuperkoncerttel.

Mai napig szerették

A TV2 hétfő reggeli, Mokka című magazinműsorában Sipos Pétert telefonon érték utol a műsorvezetők. – Hirtelen rosszul lett, kórházba került, s több műtét is várt rá. Voltam bent nála 3-4 napja az intenzív osztályon, akkor éppen két műtét között volt. Azt láttam rajta, hogy jobban érzi magát, de jelezték, hogy még mindig veszélyes a „helyzet” – nyilatkozta megrendülten az IHM frontembere. Mint mondta, ő sem tudta, hogy akkor fagyiznak és találkoznak utoljára. – Zolinak szarkasztikus humora volt, s mindemellett remekül gitározott. Amikor a Mirigy életre kelt és elindultunk, ő tartotta össze a csapatot – emlékezett vissza Péter, majd viccesen hozzátette: – Ő tudott egyedül (normálisan) zenélni a csapatban.

A telefonbeszélgetésben elmondta, hogy a zenekarból való távozása után is imádta Zolit a közönség.

Borítókép: Ambrus Zoltán egy korábbi koncerten, a Főnix Csarnokban

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában