helyi kultúra

2019.07.19. 08:21

Mintegy hétezer résztvevőre számítanak a Jehova Tanúi

A Főnix Csarnok ad otthont Jehova Tanúi világszerte megtartott kongresszusának.

Fotó: Molnár Péter

A program feltárja, hogyan segítenek a gyakorlatban a bibliai alapelvek az embereknek. A pénteken kezdődő és vasárnap véget érő találkozón várhatóan mintegy 7 ezren vesznek részt. – Ezek a rendezvények élő példaként fognak szolgálni arra, hogyan képes a szeretet különböző hátterű embereket egyesíteni – mondta Kovács József, Jehova Tanúi egyik helyi képviselője.

A kongresszus résztvevői pénteken azzal foglalkoznak, hogyan segíthet a szeretet az embereknek felülkerekedni olyan problémákon, mint a nehéz gyermekkor, a súlyos betegségek vagy a szegénység. Szombaton arról lesz szó, hogyan segítenek a bibliai alapelvek a férjeknek, a feleségeknek és a gyermekeknek abban, hogy szeretettel bánjanak egymással.

A vasárnapi program része a Van még igaz szeretet ebben a gyűlölettel teli világban? című, a Biblián alapuló nyilvános előadás, amely azt boncolgatja, hogyan győzhető le az előítélet és a gyűlölet.

HBN

Borítókép: A rendezvénynek minden évben fontos része az úgynevezett megmerítkezés szertartása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában