Újra színpadon Móricz debreceni regénye

2019.07.02. 16:37

Megkezdődtek a színházi szuperprodukció próbái

Az előadással Móricz Zsigmond születésének 140 éves évfordulójára emlékeznek.

Fotó: Molnár Péter

Hétfőn kezdődtek meg Kocsák Tibor és Miklós Tibor egyik legnépszerűbb zenés játékának, a Légy jó mindhalálig című musical élő szimfonikus zenekari változatának olvasópróbái a Kölcsey Központ báltermében. A Nagy­erdei Szabadtéri Játékok, a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Lautitia Gyermekkar, az Ady Endre Gimnázium dráma-tagozatos tanulói közreműködésével és a Csokonai Színház közös produkciójában csaknem 100 fős szereplőgárda mutatja be Nyilas Misi történetét. Július végén a Nagyerdei Színpadon többek között Náray Erikával, Kiss Gergely Mátéval és Varga Klárival is találkozhatunk, a címszerepet pedig a két előadáson a csömöri Németh Krisztián Róbert, illetve a debreceni Szobosz­lai Balázs alakítja.

 

Az alkotók és a szereplők az első olvasópróbát követően tartottak sajtótájékoztatót a Kölcseyben. Bódor Edit, a produkció megálmodója a darabban szereplő adys diákokra utalva azt mondta, ennek az alkotásnak emlékeztetnie kell arra, hogy szeressünk debreceniek és debreceni diákok lenni. A rendező, Bálint Albin azt hangsúlyozta, hogy a hagyományok tisztelete mellett a próbák során próbálnak olyan elemeket is bevonni a produkcióba, melyek újszerűvé teszik a musicalt.

Örök értékek

A debreceni származású színművészt, Jenes Kittit Bella szerepében láthatjuk majd. A színésznő jelenleg a Budapesti Operaház társulatának tagja, ám több szállal is kötődik Debrecenhez, hiszen itt született, majd az Ady Endre Gimnázium drámatagozatán tanult. – Tíz éve dolgozom már Budapesten, és régóta nagy vágyam volt, hogy itthon játsszak, Debrecenben. Kíváncsi vagyok, hogyan tudok majd a rendező, Bálint Albin vezetésével Bella szerepével azonosulni. Nagyon várom a bemutatót, mert Móricz 1920-ban megírt regénye alapvető értékeket közvetít. A Légy jó mindhalálig az emberségről, az emberi kapcsolatokról szól, ezeknél pedig nincsen fontosabb – fogalmazott Jenes Kitti.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában