jubileum

2019.07.28. 18:37

Már 15 éve pályán van a Halott Pénz

Debrecenben is óriási bulit csapott a pécsi zenekar.

Fotó: Kovács Péter

Az idén 15 éves a Marsalkó Dávid által alapított Halott Pénz, mégis a legtöbben az elmúlt 5-6 évben ismerték meg őket, a siker ugyanis váratott magára, nem is keveset. Marsalkó Dávid a szeretlekmagyarország.hu-nak adott interjút, melyben az elmúlt 15 évről beszélt: honnan indult a Halott Pénz, milyen út vezetett a sikerig, és mi történt mindeközben a „vörös hajú sráccal”, aki Magyarország egyik legismertebb zenésze lett.

 

Dávid az interjúban elmondta, nagyon sokáig csinálta egyedül, de a Halott Pénznek több szakasza is van. „Van egy korai 2004-től, amikor mindenféle próbálkozások, dalok, közreműködések készültek. Tulajdonképpen, ekkor még csak játszottam azzal a gondolattal, hogy zenélni szeretnék. Nagyon sokáig csinálgattam számokat, de ezek nem voltak sikeresek. 2009-től számítom a második ilyen szakaszt, amikor megjelent az első Halott Pénz-album, de ezt is még csak underground körökben hallgatták. Nem igazán volt lehetőségem arra, hogy azt bárhová eljuttassam, nehezen indult be, én is csak tapogatóztam a sötétben. Aztán 2010-ben jött a második album, és annak egy klipes száma indította be az egészet” – nyilatkozta.

A srácok egyébiránt a Campus Fesztiválnak is állandó fellépői, idén is óriási bulit csaptak, tombolt a közönség. A banda egyik legnagyobb slágere a Valami van a levegőben, melyet az ismert videómegosztó portálon mintegy 32 millióan tekintettek meg eddig. A Demjén Ferenc feldolgozás, a Darabokra törted a szívem című szerzeményük szintén sokak kedvence.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában