helyi kultúra

2019.07.15. 17:01

Karmester a pályaudvaron

Bókai Zoltánt nem mindennapi apropóból köszöntötték a debreceni gyerekszínészek.

Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: Kiss Annamarie

Vasutasnap alkalmából köszöntötte Bókai Zoltán karmestert a Légy jó mindhalálig! csapata hétfő délelőtt a debreceni Nagyállomáson. Az elismert művész ugyanis mozdonyvezetőként kezdte pályafutását, és annak ellenére, hogy néhány év elteltével végül mégis a karmesteri hivatást választotta, nem hagyott fel végleg a mozdonyvezetéssel.

Bókai Zoltán a musical szimfonikus koncertszínházi verziójának próbájára Pécsről érkezett a cívisvárosba, ő vezényli ugyanis július 23-án és 24-én a Légy jó mindhalálig! szimfonikus koncertverzióját a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A karmester egyben zenei rendezője is az előadásnak, mivel tíz évvel ezelőtt ő készítette el a darab szimfonikus zenekari hangszerelését is.

A produkció gyermekszereplői, Bódor Edit producer és dr. Széles Diána alpolgármester Debrecen város tortájával köszöntötték a karmestert, miután a művész mit sem sejtve leszállt a vonatról.

Bókai Zoltán, akit a gyerekszínészek egyben születésnapja alkalmából is köszöntöttek, a Naplónak meghatódva beszélt arról, hogy bár hatalmas meglepetés érte, a produkció munkafolyamatára és a közösségre is a baráti, családias hangulat jellemző. Hozzátette, nagy izgalommal érkezett Debrecenbe, hiszen kezdődnek a Légy jó mindhalálig! közös próbái, és a meglepetés még örömtelibbé teszi majd a munkát.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában