Campus Fesztivál

2019.07.20. 13:33

Intim Torna Illegál: látványos show lesz!

A zenekar elhozza legújabb szerzeményeit is a Campus Fesztiválra.

Fotó: Matey István

„Szállunk a fény felé nézd ahogy, az arcunk összeér. Döntjük a falakat az ég is leszakad,bennem az emléke, örökre megmarad.” – az Intim Torna Illegál Örökké című slágerének refrénjét a Campus Fesztiválon is lehet majd teli torokból énekelni, ugyanis a srácok szombaton, azaz ma 17:45-kor adnak majd koncertet a Nationals Instruments Nagyszínpadon. A 2010-ben alakult zenekar ontja magából a slágereket, s a Campus Fesztivál állandó fellépőiként mindig óriási bulit csapnak. A banda énekes-gitárosát, Dorogi Pétert kérdeztük a fesztiválszezonról, dalírásról és persze szülővárosáról, Debrecenről is.

Javában tart a fesztiválszezon, hogyan bírjátok a pörgést?

Ilyenkor becsukjuk a szemünket és az összes koncertet becsületesen végigjátsszuk, utána pedig azonnal megyünk a szállodaszobába aludni. De az is számtalanszor előfordul, hogy a buszban töltjük az alvásidőt. Szerencsére az is kényelmes, így ha nagyobb távokat kell megtennünk, akkor tökéletesen megteszi az is, ha a hátsó üléseken alszunk.

Rengeteg sláger köthető az Intim Torna Illegál nevéhez, tavaly kijött a negyedik nagylemezetek is. Min dolgoztok éppen?

Jelenleg az utolsó nagylemezünknek a dalait játsszuk, ezen kívül pedig még kijött két új dalunk is. Az egyik a Hibátlan, ami januárban jelent meg. Június elején pedig bemutattunk a Feltöltve című szerzeményünket is. Ennek az a különlegessége, hogy egy nemzetközi kampánynak a része lett, ami arról szól, hogyha iszol, ne vezess.

Amellett, hogy vidám, könnyedebb számokat játszotok, sokszor megbújik a sorok között a mélyebb mondanivaló.

Ez mindig is így volt. Már az első lemezen is volt tizennégy szám, és voltak rajta eléggé filozofikus dalszövegek is. Ezek a zenék egyébként az összes lemezünkön megjelennek, ráadásul elég markánsan. A fesztiválszezonban ezeket ugyanúgy játsszuk, és szerencsére a közönség ugyanúgy élvezi.

Hogyan néz ki a dalszerzés a gyakorlatban?

Az a jó, hogy mindenféle témából lehet meríteni. Reggel felkel az ember, és ami eszébe jut, azt azonnal leírja. Vagy megy az utcán, és ha valamiről eszébe jut bármilyen gondolat vagy dallam, azt lejegyzeteli. Természetesen ezeket utána ki lehet dolgozni a stúdióban, lehet még hozzáírni, csiszolgatni. A dalok megzenésítése jóval egyszerűbb, hiszen a zenekarban tök jó zenészek vannak. Ez a folyamat mindig nagyon izgalmas, főleg azért, mert nemcsak egyféle stílust szoktunk játszani, hanem nálunk keveredik minden mindennel. Azt kell mondjam, hogy elég flanc szokott lenni, ha bevonulunk a stúdióba, és elkezdjük felvenni a dalokat, mindig nagyon szórakoztató.

Mire számíthat a közönség a Campus Fesztiválon?

Mivel a a Nagyszínpadon fogunk játszani, ezért olyan előadást szeretnénk adni, ami az Intim Torna Illegál szempontjából eléggé kiemelkedő. A célunk az, hogy szinte az egész budapesti nagykoncert fény- és pirotechnikai show-ját fel tudjuk vonultatni. Ezen kívül lesznek még meglepetések, amikkel kedveskedünk a rajongóknak.

Milyen érzés Debrecenbe jönni koncertezni?

Debrecenbe menni mindig olyan, mintha hazamennék, hiszen ott születtem és az egész családom ott lakik. Amikor a városban vagyok, nagyon sok ismerős arccal szoktam találkozni. Gyerekként elég sok időt töltöttem ott. Ezért megvan ez a debreceni „feeling” és rezgés, arról nem is beszélve, hogy az emberek nagyon jó fejek. Amikor egyetemi koncertet adunk a városban, az másabb, mint egy fesztivál, hiszen sok külföldi hallgató is eljön meghallgatni minket. De úgy gondolom, hogy a Campus Fesztiválos koncertünk egy nagyon erős, egyetemi szintű bulinak ígérkezik. Kiderül!

Vass Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában