helyi kultúra

2019.07.14. 13:04

Helyi ízek és sztárfellépők Szováton

Négy sztárvendég, kitűnő ételek, sokszínű program és remek hangulat a Hajdú-ízek Fesztiválján.

Fotó: Kovács Péter

Fotó: Kovács Péter

Hetedik alkalommal rendezte meg a gasztronómiai eseményt a Négy Évszak Kulturális Egyesület a Diószegi Lajos Általános Iskola udvarán szombaton.

 

- Felkutattuk, feljegyeztük és megőrizzük a tájegységünk ételeit, ízeit, és ennek bemutatásának helyszíne a Hajdú-ízek Fesztiválja. Az itt főző csapatok tagjai elhozták a közösségük, településük kedvelt ételeit. Két kategóriában, előétel és főétel, az első három helyezettet díjazzuk, továbbá a leghagyományosabb, a legkülönlegesebb és a legszebb tálalású ételt különdíjjal jutalmazzuk. Azért, hogy minél eredetibb legyen az étel, az alapanyagokat a résztvevő csapatok hozták – beszél az ebben az évben is több száz embert vonzó rendezvényről Tóth Károly egyesületi elnök, akitől megtudjuk azt is, hogy legalább tizenöt csapat nevezett a főzőversenybe, amiben természetesen plusz pontokat jelentenek, ha a Hajdúságra jellemző ételt készítenek.

A háromtagú zsűri elé egy előételt és egy főételt visznek délben a csapatok. Az ételítészek között van Beleznay Endre színész is, aki egyben a rendezvény egyik sztárfellépőjeként a közönséget is szórakoztatja. Rajta kívül Kaczor Feri, Dankó Szilvi és Deniz szerepel a sztárlistán. De természetesen láthatta a nagyérdemű a helyi és a környező települések kulturális és hagyományőrző civil szervezeteinek, egyesületeinek műsorait is. Továbbá a gyerekeknek népi játékokat, aszfalt rajzversenyt és kézművesfoglalkozásokat is szerveztek a rendezők.

Kovács Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában