régi motorok találkozója

2019.07.14. 12:23

A küllem retró, de még mindig használhatóak

Simsonok, Jawak, MZ-ek és tulajdonosaik adtak randevút egymásnak a hétvégén.

Fotó: Kovács Péter

Nagyszerű ötlete támadt Nagy Zoltán helyi önkormányzati képviselőnek: életre hívta az NDK motorok találkozóját, amelynek helyszínéül természetesen lakóhelyét, Nagyhegyest találta a legalkalmasabbnak. Az első motorrandevú 106 motoros részvételével szombaton volt Nagyhegyes központjában.

Fotó: Kovács Péter

NDK-totó és Winettou

Bár a kora délutáni hatalmas eső kicsit keresztbe tett a szervezőknek, de nem maradtak el programok, így az eseményre érkezettek, kiegészülve jónéhány helybelivel, igazán remekül szórakozhatott. Stílszerűen természetesen volt NDK-totó, Winettou (Gijko Mitic) aszfaltrajzverseny, megválasztották a legszebb és a legcsúnyább motort, és az is kiderült, hogy a hagyományteremtő szándékkal létrehozott találkozóra legmesszebbről Pécelről érkezett vendég.

A nap folyamán felléptek humoristák és ismert zenekarok, és persze alkalom volt a beszélgetésre, sztorizásra, eszmecserére az NDK motorok szereléséről, karbantartásáról, állaguk megóvásáról. A nap fénypontja a Kráter-tóhoz szervezett közös motoros felvonulás volt, amely alatt leszakadt az ég, így csak kevesen részesülhettek a látványban.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában