nem hagyják elveszni a tehetséget

2019.06.27. 18:16

„Nyilas Misiék” a Vekeri-tónál

Neves sportolók és művészek is mentorálják az ifjú tehetségeket.

Fotó: Kiss Annamarie

„A tehetség kincs! Ne hagyjuk elveszni!” – ez a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjprogramjának szlogenje. A szervezet a Nyilas Misi Ösztöndíjasok első közös táborát rendezi meg június 24. és 28. között a Vekeri-tavi Dorcas Kempingben, 30 tehetséges fiatal részvételével.

A tábor célja az ismerkedés, a kapcsolatépítés és a feltöltődés. Az ösztöndíjasoknak olyan programokat, előadásokat tartanak, amelyek elősegítik a szakmai fejlődésüket, és inspirálja őket. Ennek jegyében csütörtökön Rákász Gergely orgonaművész tartott előadást a táborlakóknak.

Az Alapítvány 2015-ben indította el a kezdeményezését azért, hogy támogassa a hazai és határon túli, szerény anyagi körülmények között élő, fiatal tehetségeket. Egy tanévben 65, a különféle művészeti ágak, sport, bölcsészet- és természettudományok terén kiemelkedő teljesítményű diák kaphat támogatást. Ez a tehetség kibontakoztatásához szükséges eszközök, hangszerek, különórák és versenynevezések díjainak fedezését segíti.

A mostani évben az anyagi támogatáson túl mentorprogrammal is bővült az ösztöndíj rendszere. A mentorok között Kucsera Gábor világbajnok kajakozó, Simon András grafikusművész és Rákász Gergely orgonaművész is szerepet vállalt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában