helyi kultúra

2019.06.26. 21:46

Három napig tart a városnap a hétvégén

Június 28-29-30-án rendezi meg Nyíradony a Ligetaljai Kulturális Napokat.

A nyitórendezvény, a Folk-éj pénteken 18 órakor veszi kezdetét a Polgármesteri Hivatal udvarán lévő szabadtéri színpadon. A szombati nap a hagyományokhoz híven a sport jegyében telik. A napot 9 órától Bugyi Kitti népegészségügyi ellenőr egészséges életmódról szóló előadása indítja a művelődési házban. Ezután a ligetaljai térség településeiről nevező versenyzők asztaliteniszben, sakkban és kispályás labdarúgásban mérhetik össze tudásukat.

A kulturális fesztivál zárónapján számos megyénkbeli és országos híresség lép a színpadra, köztük este 8 órakor a Karthago zenekar. Lesz főzőverseny is, amelynek résztvevői betekintést nyújtanak a tájegység gasztronómiájába. A vásártéren a Hajdú-Bihar Megyei Vásárszövetség tagtelepüléseiről érkező árusok kínálják kézműves portékáikat. A vidámpark, a kisvonatos városnézés, kézműves foglalkozások, az íjászbemutató szintén kiváló lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra.

TCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában