berettyóújfalu

2019.06.24. 18:12

A nyugdíjasok ha találkoznak

Az idősebb korosztály közösségei szívesen jöttek a Berettyó partjára.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Már tizenharmadjára szervezte meg a Berettyóparti Nyugdíjasok Egyesülete a Bihari térség és régió nyugdíjasainak kulturális és baráti találkozóját. Több mint háromszáz szépkorú érkezett a Bihar Termálligetbe, hogy egy jóhangulatú, színvonalas produkciókkal színesített találkozón vegyen részt. a megjelenteket Bulcsu László, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés alelnöke, Bónácz János alpolgármester és Pikó Gyuláné, a Berettyóparti Nyugdíjasok Egyesületének elnöke köszöntötte.

Hajdúbagosi Hagyományőrzők
Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Operettől a tánckarig

A találkozó idén is nagy sikernek örvendett, hiszen többek között Csökmőről, Nyíregyházáról, Biharnagybajomból, Nagykerekiből, Sárándról, Tiszacsegéről, Újirázról, Hajdúbagosról és Mikepércsről is érkeztek nyugdíjas egyesületek.

A szépkorúaktól sokszínű kulturális programokat láthattak a strandra látogatók. A huszonöt produkció között volt néptánc, népzene, versmondás, operett előadás és tréfás történetmesélés is. A nap folyamán színpadra lépett még a Nagyváradi Hagyományőrző Népdalkör, a Debreceni Táncoslábú Szupernagyik, a Derecskei Jóbarátok Nyugdíjas Klubja, a Debreceni Szépkorúak dalköre, a Hajdúbagosi Hagyományőrzők, a Biharkeresztesi Fehér Mályva Hagyományőrző Egyesület és a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Senior tánckara. Délután operett slágereket hallgathattak a Szegedről érkezett Tóth Gyulától, aki nemrégiben kapott miniszteri kitüntetést több évtizedes oktatói és művészeti munkásságáért.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában