Sci-fi, nem varázslat

2019.06.03. 11:44

A Fazekas-gimisek tablóját még Harry Potter is megirigyelné

Megmozdulnak a portrék, és egyéb titkok is kiderülnek a diákokról a mobilalkalmazásnak köszönhetően.

Fotó: Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium / Hernádfői Stúdió

Ugye ismerős Harry Potterből az az újság, amelyben lapozgatás közben megelevenednek a képek? Ezt gondolták tovább a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 12. C osztályos tanulói nem mindennapi tablóképükkel. Látszólag olyan ez a tabló, mint a többi sok száz. Azonban a mobilunkat a tabló felé irányítva megelevenednek a diákok.

- Mindez a kiterjesztett valóság technológiájának köszönhető – magyarázza Szakál Vince Abosa, az osztály infóguruja, aki elkészítette a különleges alkalmazást. – A tablóhoz elérhető interaktív kísérőalkalmazás lényege, hogy a telefon kamerája segítségével a tabló helyére egy digitális változatot illesztünk Az applikációban a képek mögött elérhető a diákokról egy-egy rövid videó, sőt egy személyre szabott profil is. További érdekességekkel szolgál a galéria, videógaléria, illetve az osztály leírása. Ha nincs előttünk a tabló, egy teljes képernyős mód is rendelkezésre áll – részletezi Abosa, aki az alkalmazással a 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny egyik III. díját is elnyerte, illetve aktívan közreműködött magyartanára, Fegyverneki Gergő mobiltanulással kapcsolatos könyvének technikai kivitelezésében is.

Az alkalmazásban lévő leírásokat a diákok maguknak készítették, a képeket pedig az osztály gyűjtötte össze.

A tabló megtekinthető személyesen a Csapó utcai bevásárlóközpontban.

Az alkalmazást Android telefonokra ezen a linken keresztül lehet letölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában