A református egység napja

2019.05.10. 14:19

Reformátusok találkoznak Debrecenben

Tíz éve egyesült újra a Magyar Református Egyház a Kárpát-medencében; a napra emlékeznek és az egységet ünneplik május 17-18-án Debrecenben.

Fotó: Kiss Annamarie

A rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján Szólláth Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke jelképesen egy zsák búzát adott át Fekete Károlynak, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökének pénteken a Református Kollégiumban, a „Magyarok kenyere” programmal csatlakozva az eseményhez.

A Kárpát-medence 65 református közösségének kapcsolata élő egység, nemcsak alkalmakra szól – hangsúlyozták a résztvevők pénteken, a magyar református egység napjáról szóló sajtótájékoztatón. A program már május 17-én megkezdődik, egy tölgyfa elültetésével, mely a múltban, hagyományokban gyökerező és a jövő felé nyújtózó református közösséget szimbolizálja. Ezután istentisztelet és zsinat lesz a Nagytemplomban, melyen egy, az Egyesült Államokban működő, magyar nyelvű református közösség is csatlakozik az egyházhoz.

Tóth-Mihala Veronika lelkipásztor, programkoordinátor fesztiválhoz hasonlította a május 18-ai (szombati) rendezvényt, melyen 14 helyszínen várják az érdeklődőket. Többek közt a Kossuth téri nagyszínpadon úrvacsorás istentisztelet és 22 óráig tartó műsor, a Déri téren ifjúsági programok, a Baltazár téren zenei színpad, a Református Kollégiumban népzene és bábszínház lesz. Mintegy 50 református intézmény, gyülekezet is bemutatkozik. Bővebb információk az egyházkerület honlapján találhatóak.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában