kultúra

2019.05.06. 14:12

Olvasóköri tagok tavaszi találkozója

Debrecenben tartották az Olvasókörök Országos Szövetsége tavaszi találkozóját és közgyűlését.

Fotó: Olvasókörök Országos Szövetsége

A házigazda a Csapókerti Közművelődési Egyesület volt Matkó Mária elnök asszony vezetésével. A rendezvény védnöke dr. Papp László, Debrecen polgármestere volt. Az ország számos pontjáról érkeztek vendégek, így Mohácsról, Hódmezővásárhelyről, Kisújszállásról, Orosházáról és más városokból, valamint Újvidékről, Szabadkáról is. Az olvasóköri tagok a Gulyás Pál Kollégiumban lettek elszállásolva, innen indultak Debrecen felfedezésére.

Debreceni sétánkon először megtekintettük a Nagytemplomot, majd a Református Kollégiumban folytattuk a történelemidéző sétánkat. A Debrecen kincseit megmutató utunkból nem maradhatott ki a Déri Múzeumban kiállított Munkácsy-trilógia sem. Ez a három monumentális festmény városunk egyik jelképévé vált, és messzi vidékekről zarándokolnak ide az emberek, hogy láthassák. Az olvasóköri vendégeink egyike sem látta még, most áhítattal nézték a Krisztus szenvedéseinek állomásait ábrázoló, gyönyörű alkotásokat. Este kultúrműsorral kedveskedtünk: a csapókerti Főnix táncegyüttes néptáncával. Másnap az olvasókörök vezetői közgyűlést tartottak. A tagság pedig meglátogatta Álmosdon a Kölcsey Ferenc-emlékházat, végül meglátogattuk az álmosdi csata emlékhelyét is. Élményekkel telve búcsúztak Debrecentől a messzi tájakról érkezők, és megígérték: egyszer visszatérnek még ide.

- Hajdu-Horváth Emese, a Csapókerti Közművelődési Egyesület titkára -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában