Rózsa legenda

2019.05.24. 08:40

Kiállítással egybekötött közösségformálás

Csodálatos hímzéseket láthatnak Sárándon a tárlatlátogatók.

Fotó: Virágos Lajosné Kozák Anikó

Árpád-házi Szent Erzsébet emlékére nyílt kiállítás az Ezüst Évek Nyugdíjas Klub kézimunkáiból május 21-én, a sárándi Közösségi Házban. A ,,Múlt idéző legendák” program részeként a legismertebb legendához – a Rózsa legendához kapcsolódva – minden klubtag fehér hímzéssel díszített kötőt készített. Az elmúlt félévben, a kiállítást megelőzően pedig a klub tagjai és az érdeklődő fiatalok foglalkozások alkalmával meghallgatták Liszt Ferenc Szent Erzsébet tiszteletére írt oratóriumát, filmet néztek az életéről, illetve megtanulták Szent Erzsébet Himnuszát, és tablókat készítettek.

Fotó: Virágos Lajosné Kozák Anikó

„Igazi közöséggé válhatunk”

A kiállítás megnyitóján köszöntőjében Virágos Lajosné Kozák Anikó, a klub művészeti vezetője elmondta, hogy a ,,Múlt idéző legendák” legfontosabb üzenete, hogy emberséggel, egymást tisztelve és segítve igazi közösséggé válhatunk és ez példaként szolgálhat a fiatalabb generációk számára is. A programot a rózsamotívumok felhasználásával készült kiállítás és vetélkedő zárta. Itt felnőttek és iskolások csapatokban versenyeztek s adtak számot az elmúlt félévben szerzett ismeretekről. Készítettek csuhérózsát, régi recept alapján rózsafánkot és Árpád-házi Szent Erzsébet életének legfontosabb eseményeiről pedig feladatlapot oldottak meg. A kiállítás 2019. május 30-ig tekinthető meg a Közösségi Ház nyitvatartási idejében.

Virágos Lajosné Kozák Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában