gyermeknap

2019.05.22. 13:25

Ez a vasárnap tényleg a gyerekeké lesz

Május 26-án, a hónap utolsó vasárnapján a gyerekekről szól minden Debrecenben, hiszen a kulturális intézmények összehangolt szervezésének köszönhetően városszerte érdekes programokkal készülnek. Erről tartottak sajtótájékoztatót a szervezők szerdán a Kölcsey Központban.

Fotó: Matey István

Csiribiri a Kölcseyben

– Az idén 76 éves Halász Judit vasárnap két koncerttel megörvendezteti a családokat, mivel délelőtt 11 órakor és 15 órakor is felcsendülnek dalai a Kölcsey Központ Báltermében. A koncertet követően 16 óra után az Alföld Gyermekszínpad és a Főnix Diákszínpad tartja jubileumi fellépését – ismertette a Kölcsey programjait Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője.

– Az állatkertben arra törekszünk, hogy minden nap gyermeknap legyen, de a gyermeknapi hétvégén kiemelten érdekes programokkal készülünk. A családok együtt sétálhatnak a pápaszemes pingvinekkel, és részt vehetnek a zsiráfbébi etetésében is. Idén sem maradhatnak el a gólyalábasok és az interaktív foglalkozások sem. A 14 évnél fiatalabbaknak a vidámparkba ezen a hétvégén ingyenes lesz a belépés – tájékoztatott Pittlik Fanni, a Nagyerdei Kultúrpark zoopedagógusa.

Érzékenyítés és bütykölde

A Modemben már pénteken megkezdődnek a gyermeknapi programok, délelőtt ugyanis a „mániás” tevékenységekhez, mozdulatokhoz kapcsolódó művészeti foglalkozásokkal, délután pedig táncoktatással és koncerttel várják a legkisebbeket. Május 25-én az Elektronikai bütykölde várja a gyerekeket, ahol egyszerű áramkörök összeállításától kezdve komolyabb elektronikai kütyük kidolgozására is lehetőség nyílik a a Modemben – mondta Dom Tamás, a Modem kurátora.

Debrecenben, mindenhol

Huszonkét helyszínen tart gyermeknapot a Debreceni Művelődési Központ, köztük a Wesselényi lakótelepen, a Liget téren és más olyan helyszíneken, amelyekre az év többi napján nem igazán jutnak el gyermekbarát rendezvények. Május 26-án a művelődési központ honlapján megtalálható helyszíneken játszóház, ugrálóvár, vetélkedők és kézműves foglalkozás színesíti majd a gyermeknapot – fogalmazott Mátrai-Nagy Andrea, a Tímárház egységvezetője.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában