emlékfutás

2019.05.30. 13:44

Dorogon is átfutottak az emlékfutók

A magyar hősök emléknapja alkalmából, a magyar honvédség debreceni katonai igazgatási központja által szervezett Emlékfutás a hősökért programsorozatának résztvevői csütörtökön a hajdúsági kisvárosba is megérkeztek.

Fotó: Miska Andrea

- A futókat a reggeli órákban Csige Tamás fogadta, aki a település díszszalagját tűzte az érkező katonák kopjafájára. A Vasvári Pál téri ünnepségen Nagy Zoltán alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságának parancsnoka, valamint a város polgármestere néma főhajtás mellett helyezte el az emlékezés koszorúját az I. Világháborús emlékműnél.

 

A toborzó hadjárat résztvevői az emlékező pillanatokat követően, a város oktatási intézményeinek diákjaival kiegészülve futottak el a település végét jelző tábláig.

-Az Emlékmenet a hősökért – Tavaszi toborzó hadjárat eseménysorozat 273 km-es megyefutásának célja a katonai pálya népszerűsítése mellett a sportos életmódra való figyelemfelhívás.

A toborzó hadjárat katona résztvevői körbe futva a megyét május 31-én érnek majd a Hajdú-Bihar megye székhelyére Debrecenbe, ahol többek között látványos katonai bemutatókkal várják a katonai pálya iránt érdeklődőket.

Miska Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában