buliajánló

2019.05.16. 16:51

Boban, Ramos, Parazol – nem hagynak minket zene nélkül

Kíváncsiak vagytok, milyen zenei koncertek várnak a cívisvárosban? Íme néhány remek program, mely biztos szórakozást nyújt a bulizni vágyóknak.

Május 16., csütörtök

20 óra: Molnár Miklós és Bandája – Nagyerdei ­Víztorony

Május 17., péntek

19 óra: Ivan & The Parazol – Nagyerdei Víztorony

A budapesti rockegyüttes 2010 februárjában alakult. Stílusukat alapvetően a ’60-as, ’70-es évek zenei világának és a kortárs irányzatoknak az ötvözése határozza meg. Néhány kivételt leszámítva, dalszövegeiket angol nyelven írják – olvasható a Wikipédián. A zenekar az #ExoticPostTraumatic című új lemezét mutatja be a cívisvárosban.

[embed]]

19.30: Mc Pita Ramos – ­Kaptár Klub

Debrecenbe látogat a hiphop/reggae világában Mc Pita Ramosként ismert előadó, egyenesen Kaposvárról.

20 óra: Pély Barna, Blue Heart-lemezbemutató – Roncsbár

Pély Barna már 20 éve a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakja. Január közepén jelenik meg második nagylemeze Blue Heart címmel. Így 2019-ben országos lemezbemutató turnéra indul, s egy gitár, egy stomp box és egy looper segítségével egyszemélyes zenekarrá válik a színpadon.

– Külföldi és hazai turnéimon nagyon sok élményt szereztem, és ezt az inspirációt használtam fel az íráshoz. Az előző lemezhez képest ezen a lemezen jóval több a magyar nyelvű szerzemény, melyekkel lendületet akarok adni azoknak a hallgatóimnak, akik már nagyon várják tőlem, hogy az anyanyelvünkön szóljak hozzájuk. Emellett viszont belecsempésztem néhány bluesos, soulos dalt is a lemez­anyagba, amik viszont angolul az igaziak – mondta a zenész.

20 óra: Trident & Clue – ­Rock Café (Hajdúszoboszló)

2016-ban a berettyóújfalui zenekar tagjai – hosszas megbeszélések után – úgy döntöttek, hogy újjáalakulnak. A Clue-t 2012-ben alapították Budapesten. A banda tagjaira a kilencvenes évek rockzenéje volt a legnagyobb hatással , így nem meglepő, hogy ezen korszak zenei világa, hangzása tükröződik vissza saját számaikban. A leginkább grunge-ként definiálható zenében idővel egyre több szerepet kaptak a pszichedelikus lebegések, progresszívabb zenei megoldások s némi elektronika. Groove-ok, riffek, gitár-, dal- és refréncentrikusság; éteri elszállások, kidolgozott dallamok, hangulatok; filozofikus, transzcendens dalszövegek jellemzik a saját szerzeményeiket – írják magukról saját honlapjukon.

21 óra: Chico Manada – ­Incognito Club

Május 18., szombat

20 óra: 30Y – Nagyerdei Víztorony

A 2000-ben alapított, négytagú pécsi alternatív rockegyüttes zenéjére a Nirvana és a Red Hot Chili Peppers mellett egyértelműen nagy hatással volt a Rage Against the Machine, a Pearl Jam, a Muse, a Radiohead és a Blur. De kalandozó hangzásvilágukban felfedezhető a Queens of the Stone Age-től kezdve a The Doorson át a Cardigansig szinte minden kísérletező hajlamú, ezredforduló környéki zenekar lenyomata. Mint az a Wikipédián olvasható, ők maguk a 30Y sarokpontjának az 1990-es évek amerikai zenekarainak életérzését tartják. A zenekar több mint 10 éve meghatározó szereplője a hazai könnyűzenei klub- és fesztiváléletnek, évente nagyjából hetvenszer lépnek színpadra. Az elmúlt tizennyolc évben tíz nagylemeze, tucatnyi online terjesztett független hanganyaga és több mint 10 videóklipje jelent meg. A banda idén tavasszal mutatta be új lemezét, melyet most a debreceni rajongók is meghallgatnak a koncerten.

21 óra: Pély Barna, Blue Heart-lemezbemutató – Rock Café (Hajdúszoboszló)

21 óra: Graffiti – Incognito Club

A Graffiti zenekar a kilencvenes évek üde zenei színfoltjának számított Debrecenben. A balladisztikus rockzenét játszó csapat ismert előadók – mint például Eric Clapton vagy Berki Tamás – szerzeményei mellett saját dalokat is játszik.

Május 19., vasárnap

19 óra: Boban Markovic Orkestar – Nagyerdei ­Víztorony

A legendás trombitás és rezesbandája visszatér Debrecenbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában