Április 11.

2024.04.11. 11:36

Debrecent ünneplik a polgárok a város napján - fotókkal

Debrecen történelmét is megismerhették az iskolások és az óvodások.

Hajnal László

A Régi Városházánál vonták fel a zászlókat

Forrás: Kiss Annamarie

Fotó: KISS ANNAMARIE

Elérkezett április 11-e, Debrecen Város Napja. Az ünnepség zászlófelvonással vette kezdetét csütörtökön délelőtt a Városháza épülete előtt a Piac utcán. A rendezvényen jelen volt Papp László polgármester, Széles Diána, Puskás István és Barcsa Lajos alpolgármesterek is.

Debrecen városát a jövő nemzedéke is köszöntötte. Papír huszár csákóban sorakozott az Arany János Óvoda Nyuszi csoportja, az Ifjúság Utcai Óvoda Napraforgó csoportja, a Boldogfalva Óvoda Tulipán csoportja, a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának két elsős osztálya és a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola 1.b és 2.b. osztálya.

Az ünneplők Debrecen Helyőrségi Zenekarának kíséretében katonazene mellett vonultak át a Kossuth térre, ahol a DEMKI Aludj Máskor című 24 órás vetélkedője vette kezdetét. A középiskolások tapssal és ujjongással köszöntötték az apró huszárokat, akik meglátogatták a Nagytemplomot, majd a polgármesterrel együtt a Déri Múzeumhoz indultak.

A múzeumban az iskolások és az óvodások előadásokat hallgattak Debrecen történetéről, és megtekintették a városhoz köthető történelmi jelentőségű örökségeket, többek közt a kiváltságlevelet, melyet I. Lipót király adott át a városnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában