Közlekedés

2024.04.17. 10:22

Ezzel a hófehér minibusszal is találkozhatnak nemsokára a szoboszlói utasok – fotókkal

A Debrecenben gyártott Mercedes-Benz REFORM-S City minibuszt májusban tesztelik a fürdővárosban.

Haon.hu

Hajdúszoboszlón is találkozhatunk az új minibusszal

Forrás: Volánbusz

A Volánbusz járműtesztelési projektjének keretében ezúttal egy Mercedes-Benz REFORM-S City minibusz áll forgalomba a következő hetekben több településen is. Az utasok Szigetszentmiklóson, Várpalotán és Hajdúszoboszlón próbálhatják ki a kisebb forgalmú viszonylatokon jelentkező utazási igények kiszolgálására ideális, korszerű és kényelmes járművet – olvasható a Volánbusz közleményében.

Az ITK Holding Zrt. cégcsoporthoz tartozó Omnibus Hungária Kft. által tesztelésre felajánlott minibusz április 16. és 25. között Szigetszentmiklóson, április 27. és május 6. között Várpalotán, május 8. és 16. között pedig Hajdúszoboszlón vehető igénybe. Az első tesztidőszak menetrendje már elérhető a Volánbusz honlapján.

hajdúszoboszló minibusz volánbusz
Kerekesszékes utast is tud szállítani
Forrás: Volánbusz

Akár 19 utast is tud szállítani

A legkorszerűbb, Euro 6-os környezetvédelmi besorolású motorral hajtott jármű 7 álló és 11 ülő, valamint egy kerekesszékes utas egyidejű szállítására alkalmas. A szintén az ITK Holding cégcsoporthoz tartozó Inter Traction Electrics Kft. debreceni gyárában készült minibusz további műszaki paraméterei:

  • Alapjármű: Mercedes-Benz Sprinter VS30
  • Motor: Mercedes-Benz OM 651 DE 22 LA EURO VI, 125 kW
  • Sebességváltó: 9G-TRONIC PLUS automata
  • Elektronikusan szabályozott végsebesség: 90 km/h

A Volánbusz az elmúlt években közel 50 alkalommal több mint 20 busztípust tesztelt. A társaság 2024-ben is aktívan folytatja a különböző típusú és meghajtású autóbuszok utasforgalmi próbáját, hiszen a beszerzések tervezésében és a járműállomány üzemeltetésében nagy segítséget jelentenek a próbaüzemek minél szélesebb körű tapasztalatai – tették hozzá a közleményben.

hajdúszoboszló minibusz volánbusz
7 álló-, 11 ülőhely
Forrás: Volánbusz

Mint írták, a kis befogadóképességű midi- és minibuszok elterjedése Európa-szerte nem új keletű, mivel alkalmazásuk különösen hasznos azokon a vonalakon, ahol az utazási igények nagyságrendje miatt a normál méretű autóbuszok üzemeltetése gazdaságtalan, vagy a településszerkezeti adottságok miatt a kisebb méretű járművekkel hatékonyabban biztosítható a közszolgáltatás. A Mercedes-Benz REFORM-S City próbaüzeme tehát sikeresen hozzájárulhat az ideális forgalomszervezést segítő beszerzések tervezéséhez az érintett térségekben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában