Rókák a városban

2024.04.24. 15:06

Intenzív rókavadászat indult Debrecenben

Intenzív rókavadászat indult Debrecenben, az esetek többségében azonban a siker elmarad: nem tudják elcsípni a ravaszdit. Pedig van, aki az éj leple alatt próbálkozik, és olyan is akad, aki a Nappal kel.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Reményteljes, intenzív hajtóvadászat indult a Debrecenben található rókákra, de megkockáztatom, országosan is hasonlóan felbolydult a népesség. A vadászok csomagokkal a kezükben próbálják megfogni a kis Vukot, de mire fülön csípnék, máris nyoma vész. Hiába van a cívisvárosban is több tucat rókakoma, csak nem sikerül elérni a kívánt célt. 

Beszámolók alapján nem számít, hogy reggel, napközben vagy este indulnak portyára, egyik napszak sem kedvező a ragadozó elfogására. És mi marad utána? Csalódottság, düh, lelki vívódás, taktikai gondolkodás, és nem utolsósorban a remény, hogy másnap talán sikerül! 

Nem reprezentatív kutatási adatok azt támasztják alá, hogy az egyébként is népszerű rókák egy szintén közkedvelt adásvételi alkalmazás miatt lehetnek a napokban még telítettebbek. Épp ezért, aki szembekerül velük, rögvest meghátrál, miután a kijelzőn felvillan: nincs szabad fiók!

Történt ugyanis, hogy ingyenes szállítást kínált ez a bizonyos alkalmazás a múlt hétvégén, és hát ember legyen a talpán, aki ellent tud mondani egy ilyen akciónak! Ennek következményeként viszont szabályos hajtóvadászat indult el a csomagok feladásáért, a sikerességi ráta viszont meglehetősen alacsony. De a jó vadász nem adja fel, megpróbál túljárni a ravaszdi eszén, odasettenkedik hipermarketekhez, kisboltokhoz, és akár több kilométert is megtesz, hogy a vadat becserkéssze.

Végül azonban lehet nem marad más: meg kell tanulni megszelídíteni ezeket a bizonyos rókákat. Így talán nemcsak a szívükhöz nyílik ki az ajtó, hanem a csomagoknak is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában