Honvédelem

2024.04.15. 10:36

A Koszovóból hazatérő katonákat ünnepelték a debreceni laktanyában

Az állomány tagjai elismerést is kaptak.

Haon.hu

Visszafogadó ünnepséget tartottak a debreceni Kossuth laktanyában

Forrás: Magyar Honvédség

„A Honvéd Vezérkar főnökének szavait tolmácsolom, amikor köszönetet mondok azért a szolgálatért, amit önök az elmúlt hat hónapban Koszovóban végrehajtottak!” – így köszöntötte Szloszjár Balázs dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Összhaderőnemi Műveletvezető és Irányító Központ parancsnoka az MH KFOR 29. váltás állományát visszafogadó ünnepségük alkalmával a debreceni Kossuth laktanyában. A rendezvényről a Magyar Honvédség honlapja számolt be.

Mint írták, a közelmúltban hazatért kontingens gerincét az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár állománya alkotta Hetényi Botond alezredes vezetésével. Az ünnepségen Szloszjár dandártábornok elismeréseket adott át az állomány tagjainak.

Bocskai-dandár koszovó debrecen
A kontingens gerincét a Bocskai-dandár katonái alkották
Forrás: Magyar Honvédség

A dandártábornok ünnepi beszédében kiemelte, hogy a zászlóalj 2000 óta vállal szerepet a koszovói misszióban, amit mindig hittel és becsülettel hajtottak végre.

Volt szerencsém meglátogatni önöket odakint, és megnyugvással tapasztaltam, hogy felkészültek és rendkívül fegyelmezettek voltak

– emelte ki.

Az ünnepség második felében Székely Attila százados, református tábori lelkész áldotta meg a hazaérkezett állományt, akik díszmenettel zárták az eseményt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában