Helyi közélet

2024.03.23. 08:19

Új telekkel gyarapodott Vámospércs vagyona

Haon.hu

Számos lehetőséget rejt magában a telek, mely az önkormányzat hosszútávú fejlesztési elképzeléseinek fontos részét képezi

Forrás: Vámospércs Városi Önkormányzat / Facebook

Szomorú nap volt Vámospércs életében 2021. november 15., ugyanis ekkor keletkezett az a pusztító tűz, amely lakhatatlanná és életveszélyessé tette a Béke utca 52. szám alatti családi házat. A házban élő idős néni életét a szomszéd lélekjelenlétének köszönhette, Karacs Zsoltot azóta Életmentő Emlékéremmel tüntette ki Magyarország belügyminisztere – osztotta meg a város közösségi oldalán Ménes Andrea polgármester.

Az ingatlan hosszú időn keresztül parlagon hevert, állaga egyre romlott, a városképet is csúfította. A városvezető kezdeményezésére az önkormányzat hosszú tárgyalást folytatott az ingatlan tulajdonosaival, míg végül sikerült – önerővel – megvásárolnia 8,8 millió forintért az 518 helyrajzi számú ingatlant.

Örömmel tájékoztathatjuk városunk lakóit, hogy a leégett lakóház és a hozzátartozó gazdasági épületek bontását a Czető Kft. szakemberei elvégezték. A költségeket – mintegy 2,7 millió forintot – az önkormányzat szintén önerőből finanszírozta. Az 1629 négyzetméter nagyságú belvárosi ingatlan, amely a Járóbeteg Szakrendelőhöz vezető út mellett, a Múzeum szomszédságában található, kiváló hasznosítási adottságokkal rendelkezik. Számos lehetőséget rejt magában a telek, mely az önkormányzat hosszútávú fejlesztési elképzeléseinek fontos részét képezi

 – fogalmazott Ménes Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában