Ünnepség

2024.03.16. 16:06

Jubileumi ünnepség március 15-én – 25 éves lett a Csökmői Mozaik

B.Kiss Andrea

A Csökmői Mozaik jelenlegi tagjai (ketten nem tudtak részt venni az ünnepségen) balról jobbra: Sándor Edina,Nagy Annamária, Tóth Ferenc, Földesi-Kiss Andrea főszerkesztő, Bagdi Sára, Fülöp Tiborné, Tóth Sándor és Bereczkiné Bucsi Éva

Forrás: Csökmői Mozaik archív

Huszonöt éves lett a Csökmői Mozaik helyi lap, ami legelőször 1999. március 15-én, a magyar sajtó napján jelent meg. Azóta is töretlenül, minden hónap közepén kézhez kapják az olvasók. A negyedszázados évfordulót 2024. március 15-én a községi ünnepség után tartotta az újságot kiadó Csökmői Mozaik Egyesület.

A születésnapi rendezvényre hivatalosak voltak Csökmő lakosai, az olvasók, volt szerkesztőségi tagok, és a lap terjesztői. Földesi-Kiss Andrea főszerkesztő köszöntötte a megjelenteket, és oklevelet adott át a szerkesztőség jelenlegi tagjainak, és egy dedikált példányt a Mindösszesen címmel megjelent könyvéből. Ezután Nagy Tibor polgármester kért szót, méltatta a Csökmői Mozaik jelentőségét, majd egy virágcsokorral kísérve átadta Csökmő Nagyközség Önkormányzatának elismerését az alábbi felirattal: „a Csökmői Mozaik független közéleti havilap szerkesztősége részére, Csökmő település lakosainak tájékoztatása érdekében 25 éven át végzett kitartó munkájukért”. Varga József, Csökmő korábbi polgármestere is köszöntötte a szerkesztőket, és átadott egy 1999. március 15-én megjelent első számot (Igazmondó volt még a címe), amit az újság 7. születésnapján írtak alá neki az akkori szerkesztőség tagjai.

Az elismeréseket, köszöntéseket a Békéscsabai Jókai Színház két színművészének színvonalas előadása követte. Lénárt László és Nádra Kitti színművészek Zúg Március címmel dalos március 15-ei műsort adtak. A jubiláló Csökmői Mozaik Egyesület ezzel kedveskedett a megjelent vendégeknek, majd mindenkit invitáltak egy állófogadásra, ahol a finomságok mellett pezsgős koccintás és torta, majd kötetlen beszélgetés emelte az egyébként is kellemes hangulatot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában