Húsvétváró

2024.03.13. 13:06

Húsvéti nyuszifesztivállal nyitja a vidámparki szezont a Nagyerdei Kultúrpark – fotókkal, videóval

A debreceni vidámpark március 30. és április 1. között tartja idei első nagyrendezvényét, a húsvéti nyuszifesztivált.

Nagy Emese

Játékból és hagyományból is ízelítőt adtak a húsvéti nyuszifesztivál sajtótájékoztatóján

Forrás: Kiss Annamarie

Idei első nagyrendezvényén a debreceni vidámpark ünnepi forgataggal, sztárfellépő tapsifülesekkel, a tavasszal megújuló élővilág csodáival és az év első vidámparki kalandjaival várja a kikapcsolódni vágyókat a húsvéti hétvégén, március 30. és április 1. között – a részletekről sajtótájékoztatón számoltak be szerda délelőtt a helyszínen.

Debrecen Nagy Gergely Sándor haon
Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a húsvéti esemény sajtótájékoztatóján
Fotó: KISS ANNAMARIE / Forrás: Kiss Annamarie

Idén 65. szezonját kezdni a vidámpark, a húsvét az az ünnep, amivel elstartolunk

 – jelentette be Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Kiemelte, a tavalyi évet úgy zárták, hogy az október végi szezonzárás után még azért működött egy játékelem, a 2023-ban átadott barokk körhinta, amit az adventi időszak alatt a Dósa nádor téren is megcsodálhattak az érdeklődők. – A vidámparkunk állat- és növénykerti gyűjteménye tavaly rekordmagas számú volt a bemutatott fajok szempontjából, és a játéküzemeink is szépen újultak, bővültek. A mostani szezont gépészetileg kezdtük meg, terveink szerint tavasszal megújult energetikai beruházásokat indítunk, ami az üzembiztosságunkat fogja szolgálni. Ebben az évben is arról számolhatunk be reményeink szerint, hogy a főszezonban új játéküzemeket mutathatunk be a nagyközönségnek – mondta az intézményvezető. Hangsúlyozta, rendezvényeik is lesznek bőven, amik között újakat is megismerhetnek majd az érdeklődők.

Király István műszaki vezető örömmel jelentette be, hogy az összes játékgép üzemképes, így a gyerekek újra birtokba vehetik őket. – A kisvasútunk összes szerelvénye megújult tematikával és festéssel várja a látogatókat 

– emelte ki.

Brandnyúl is várja a kicsiket a húsvéti fesztiválon

Nagy Mária vezető rendezvényszervező elmondta, természetesen a húsvéti ünnepkör főszereplői a nemrég született állatkerti lakók, köztük Mulan, az észak-kínai leopárdkölyök, továbbá az anyja erszényéből már gyakran kikukucskáló kis Bennett-kenguru, valamint az állatsimogató legfiatalabb cigája báránya.

 – Az önfeledt élményszerzésről megannyi közreműködő interaktív programja gondoskodik majd, köztük a kicsiket és nagyokat megtáncoltató Brandnyúl és sokak kedvenc tapsifüles mesehőse, Bing. Velük nemcsak koncertjük, hanem közönségtalálkozó keretében is találkozhatunk. Nyuszikaland címmel ad elő a Burattino Bábszínház, a legrátermettebbek nyuszimotor versenyre is benevezhetnek, emellett a húsvéti népszokásokból is ízelítőt kapnak az érdeklődők – sorolta. 

Elmondta, idén először a nagyközönség rendelkezésére áll majd a vidámpark mind a 24 játékeleme, köztük a tavaly átadott barokk körhinta is az elmúlt hónapok teljes körű karbantartását és felújítását követően, „varázskarszalaggal” akár egész nap korlátlanul. Az eseményen elhangzott, a Junior Városkártya felmutatásával a gyerekek kedvezményekben részesülhetnek a vidámpark területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában