Helyi közélet

2024.03.18. 17:13

El fog készülni a beruházás Nyíracsádon

Az önkormányzatot nem éri anyagi kár.

Haon.hu

Nyíracsád önkormányzata belterületi vízrendezésére nyert támogatást

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Hiába a rágalomlavina, el fog készülni a belvízzel kapcsolatos beruházás Nyíracsádon – hívja fel a figyelmet közleményében Nagy János, Nyíracsád polgármestere. A község a belterületi csapadékvíz elvezetése Nyíracsádon című projektre nyert támogatást, azonban csak a negyedik közbeszerzési eljárás zárult eredményesen. Mint azt a településvezető írja, a nyertes kivitelező részére a szerződés szerinti előleget utaltak a munkálatok megkezdéséhez, és az ahhoz szükséges anyagok beszerzésére. A kivitelezés során a munkálatok nem haladtak az elvárt ütemben, majd a céget felszámolták. – Az önkormányzat a felszámoló biztos irányába hitelezői igényt nyújtott be, a megfizetett előleg visszafizetése miatt, valamint többször kereste a kivitelezőt annak érdekében, hogy az előleg építési munkában térüljön meg  a településnek. Ez irányú törekvéseink sikertelenek voltak, így a szerződést felbontottuk.  

Ezt követően az önkormányzat nevében feljelentést tettem az el nem végzett munka, az előleg, valamint járulékainak megtérülése érdekében. Az eljárás folyamatban van.  A kapott támogatási összeg fel nem használt része a folyószámlánkon van, a projektre elköltött összegre méltányossági kérelmet nyújtottunk be, melynek elbírálása folyamatban van. Így elmondható, hogy az önkormányzatot anyagi hátrány nem éri.

 Ugyanakkor örömmel tájékoztatom a Munkácsy utca lakóit. hogy egy másik pályázat keretében a vízelvezetés, továbbá az aszfaltozása is el fog készülni. Az ehhez szükséges tervek egyeztetésre és engedélyeztetés megküldésre kerültek az érintett hatósághoz – részletezte a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában