Közbeszerzés

2024.03.20. 13:06

Biztonságos lesz idén is a virágkarnevál

Több kiemelt debreceni rendezvényt is a Pannon Guard biztosít 2024-ben.

Haon.hu

Legalább 30 ezer embert várnak az idei virágkarneválra

Forrás: Napló-archív

A Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató Zrt. végzi a debreceni városi rendezvények biztosítását 2024 márciusától egy évig, mintegy nettó 100 millió forintért – tudatta a március 8-ai Közbeszerzési Értesítő. A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. megbízásából kell a rendezvénybiztosítási, őrzés-védelmi feladatokat ellátnia a cégnek, három részterületen.

Elsőként feladata lesz a rendezvénybiztosítás, a kihelyezett eszközök és a gépjárművek őrzése, a vagyonvédelem, a beléptetési feladatok ellátása, a ki- és belépők ruházatának és csomagjainak igény szerinti ellenőrzése biztonsági szempontból, az ideiglenesen elkobzott személyes tárgyak regisztrálása, tárolása, esetenként személyek kísérésének végrehajtása. Továbbá gépjárművek rakományának ellenőrzése menetokmányok és bizonylatok alapján, rendezényterület és rendezvényterületen belüli zónák biztosítása, rendbontásra irányuló tevékenység megakadályozása, illetéktelen személyek kiszűrése, rendzavaró személyek eltávolítása, rendezvényt biztosító hatóságok munkájának segítése, rendkívüli esemény során a kiürítés támogatása, a gépkocsiparkoló rendjének és annak rendeltetésszerű használatának ellenőrzése, megközelítőleg 15 rendezvényhez kapcsolódóan. Ezen belül hat kiemelt rendezvény van (Debrecziner Gourmet Fesztivál, Debreceni Bor- és Jazznapok, Debreceni Virágkarnevál, Nagyerdei Sörkert, Szaft’n Burger Hamburgersütő Verseny, BÚÉK 2025).

A legnagyobb volumenű rendezvényt a Debreceni Virágkarnevál jelenti, melyen legalább 30 ezer látogatóra számítanak, itt egyidejűleg 70 embernek kell szolgálatot teljesítenie.

Az összes óraszám rendezvénybiztosításra megközelítőleg 37 ezer óra.

Pánikgombot tesznek az Apolló moziba

Másodikként az Apolló mozi és a Tourinform iroda „pánikgombos” rendszerrel történő távfelügyeleti feladatainak folyamatos ellátása szükséges a két létesítmény nyitvatartási idejéhez igazodva. Ennek kapcsán a nyertes cég feladata a GPRS-átjelzésű (vagy más, egyenértékű technológiájú) pánikjelző rendszer telepítése, üzembe helyezése, valamint a személyzet tájékoztatása és felkészítése a használatról. A rendszernek folyamatosan működő olyan távfelügyeleti központhoz kell csatlakoznia, melyen biztosított a napi 24 órás diszpécserszolgálat.

A cég köteles a rendszerbe bekötött Apolló moziból és Tourinform Irodából érkező riasztások haladéktalan reagálására, a járőrök lehető legrövidebb időn, de legkésőbb 20 percen belüli helyszínre juttatására, ott a biztonság érdekében szükséges intézkedések megtételére.

A bevételt is ők szállítják

Végül a Kölcsey Központból, a Tourinform Irodából, valamint külső rendezvényhelyszínekről történő fegyveres pénzszállítási feladatok ellátása is a Pannon Guard feladata.

Mint írják, a pénzszállítást végző munkatárs a pénztár nyitvatartási idejében keresi fel a pénztárt és gyűjti be a pénztáros által pénzszállító tasakban összekészített bevételt. Az átvett pénzt 24 órán belül a Főnix Kft. bankszámlájára be kell fizetni. Pénzátvétel az egyes állandó helyekről megközelítőleg 24-40 alkalommal történik, míg további 5-15 alkalommal külső rendezvényhelyszínről. Szállításonként a várható érték 1 millió és 20 millió forint közötti.

A felhívásra egy budapesti és egy másik debreceni cég is ajánlatot nyújtott be, a Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató Zrt. nettó 103 millió 791 ezer forintos ajánlatával nyert.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában