Zöld Kódex

2024.03.14. 12:20

Elindult a tavaszi nagytakarítás Debrecenben – fotókkal, videóval

A Zöld Kódex jegyében elindultak a tavaszi munkálatok Debrecenben – a részletekről sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön a Petőfi téren.

Nagy Emese

Több száz gép dolgozik a városban

Forrás: Kiss Annamarie

Balázs Ákos alpolgármester örömmel jelentette be, idén is elindult városunkban a tavaszi nagytakarítás, ahogyan azt az elmúlt években már megszokhatták a debreceni lakosok. – A Zöld Kódex intézkedéseire 60 ezer szavazat érkezett, és ezek közül az ötödik legtöbbet, a tisztább utakkal az egészségesebb környezetért intézkedés kapta – többek között ez is indokolja, hogy miért fektetünk a nagytakarításra ilyen nagy hangsúlyt

A munkálatok magukban foglalják az utak tisztítását, az útszegélyek takarítását, a belvárosban és a Nagyerdőn a járdák és kerékpárutak tisztítását és parkolóhelyek kézi és gépi letakarítását.

A parkolóhelyek esetében kérjük majd az együttműködését a debrecenieknek, hiszen ahhoz, hogy a takarítást el tudjuk végezni, az autósoknak szabadon kell majd hagyni az adott területet, de erről előzetesen tájékoztatjuk majd a sofőröket – fogalmazott.

20240314-tavaszi-nagytakaritas-Debrecen-KA
Balázs Ákos alpolgármester, valamint Orosz Ibolya Aurélia és Hetei József önkormányzati képviselők a csütörtöki sajtótájékoztatón
Forrás: Kiss Annamarie

Hozzátette, ezenfelül a nagytakarítás részeként elvégzik a szemétszedést a gyepfelületeken, ennek kapcsán már elindították a kaszálást, hiszen korán jött a jó idő.

Mindemellett fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a játszóterek tisztaságára, ezért fertőtlenítést is végzünk majd annak érdekében, a gyerekek minél nagyobb biztonságban legyenek

– nyomatékosította.

130 munkatárs és összesen 400 kis- és nagygép munkálkodik

– Van még egy további intézkedés, amit szintén a városüzemeltetési koncepció részeként indítottunk el, ez az utak melletti padkáknak a rendbetételét, padkanyesését jelenti – tette hozzá. Megjegyezve, a munkálatok öt héten át fognak zajlani, 130 munkatárs és összesen 400 kis- és nagygép fog részt venni a tevékenységben. 

A tavaszi munkálatok 6 millió négyzetméternyi területet érintenek Debrecenben

– emelte ki Balázs Ákos.

Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő rámutatott, az elmúlt hónapokban már belakhattuk a Petőfi teret, ami a Zöld város programnak köszönhetően megszépülhetett.

Büszkén állíthatom, a tér egyre szebb, és örülnék, ha ez így is maradna, ebben kérem a lakosok közreműködését

– mondta.

Hetei József önkormányzati képviselő leszögezte, úgy véli, minden kezdeményezés és program akkor nyeri el igazán a valós értelmét és célját, ha arra tudunk vigyázni, azt meg tudjuk őrizni, ezáltal fenntarthatóvá válik. – Elengedhetetlen, hogy együtt védjük a környezetünket, és közösen óvjuk a minket körülvevő világot – hangsúlyozta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában