Mindenki figyeljen, kéri a posztoló

2024.03.07. 11:26

Erre érdemes figyelni a tócóskerti kutyásoknak

A bejegyzés szerzője az ételmaradékok és az egyéb hulladékok veszélyeire hívta fel a figyelmet.

Haon.hu

A debreceni Tócóskert tér

Forrás: Napló-archív

A Tócóskert lakóinak és azon belül is a kutyásoknak címzett fontos üzenetet a Debrecenben Hallottam Facebook-csoport egyik posztolója még szerdán. 

„Az emberek kidobálják a csontokat a kutyáknak az ablakon valószínűleg »jó« szándékkal… Kérlek ne tegyétek, mert sok kutya nem tudja megemészteni” – kezdte sorait a bejegyzés szerzője, hozzátéve, hogy ez a saját kutyáiknak hetente több problémát is okoz, úgy mint szorulás, hányás, vagy hogy a csont beragad az állat állkapcsába. Mint írta, a kutya gyorsabb, mint ők, így nem mindig tudják megakadályozni, hogy ne szedje fel a csontot. „Dobjátok a kukába vagy adjátok oda olyan kutyáknak akiknek nem okoz problémát” – kéri a helyiektől.

A nő emellett arról is írt, hogy van olyan, aki a háztartási hulladékot is szétszórja a parkban, de emberi ürüléket és leégett ételt is talált már a fák tövében.

„Senki semmit ne dobáljon ki az ablakból és az erkélyről. Vannak lépcsőházak, amelyek alatt áll a csikk. Csúnya, szennyezi a környezetet és tűzveszélyes is kidobálni. Az ételmaradék pedig vonzza a csótányokat meg a rágcsálókat, ami szerintem senkinek nem hiányzik. Gáz, hogy egyre gyakrabban kell felhívni a figyelmet ezekre” – jegyezte meg ezután a posztoló, majd arról is beszámolt, hogy

szegekkel teli és mérgezett húsdarabokat is talált már a környéken.

„Szomorú, hogy már egy egyszerű séta is veszélyt jelent” – írta még a bejegyzésben, majd zárásképp óvatosságra intette a debreceni városrész lakóit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában