Botcsinálta autónepper

2024.03.18. 15:29

Olcsón ígért luxusautókat a debreceni férfi, mégis milliókba került az áldozatoknak - videóval

További sértettek jelentkeztek, akiket szintén átvert egy debreceni férfi, 110-ről 203 millió forintra nőtt a kicsalt pénzösszeg. A nyomozók őrizetbe vették, a törvényszék elrendelte a letartóztatását.

Haon.hu

Sokan bedőltek a csalónak, több mint egy tucat embert károsított meg

Forrás:  MW-archív

Mint arról korábban hírt adtunk, a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói 2023 novemberében gyanúsítottként hallgattak ki egy 30 éves férfit 11 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt – írja a police.hu. Az esetről korábban mi is beszámoltunk, mint írják, már akkor erős volt a gyanú, hogy a botcsinálta autóneppernek további áldozatai is lehetnek. Azóta 7 sértett jelentkezett, akiknek ugyanúgy több tízmilliós – a piaci árnál valamivel olcsóbban – luxusautókat ígért, elvette az előleget, aztán csak az ígéretek maradtak. A tavaly év végi adatok szerint 110 millió forinttal károsította meg megrendelőit, az összeg viszont mostanra 203 millió forintra nőtt.

Az új információk birtokában a nyomozók folytatólagosan gyanúsítottként hallgatták ki a 30 éves férfit, ez esetben viszont őrizetbe is vették, a Debreceni Törvényszék pedig elrendelte a letartóztatását. Most már 18 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt folyik az eljárás vele szemben – olvasható a rendőrség közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában