Adomány

2024.03.26. 13:20

Újabb élelmiszercsomagok kiosztásával tették szebbé a debreceni rászorulók húsvétját – fotókkal

150 csomag élelmiszert adományozott a Debreceni Karitatív Testület és a Magyar Református Szeretetszolgálat a rászorulóknak húsvét alkalmából.

Balogh Efraim

Széles Diána alpolgármester az adományosztáson

Forrás: Czinege Melinda

Újabb állomáshoz érkezett az élelmiszercsomagok kiosztása Debrecenben: húsvét alkalmából a Debreceni Karitatív Testület és a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) közösen 150, gazdagon megtöltött csomaggal támogatta a rászoruló családokat. Az adományokat sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen adták át kedden a szeretetszolgálat irodája melletti parkolóban. 

Csak azt tudjuk adni, amit mi is kapunk. Szeretnénk, ha a húsvét szebb és jobb lenne a Debrecenben és környékén élők számára

 – fogalmazott Oláh István, a MRSZ lelkipásztora. 

debrecen, mrsz, karitatív testület, adomány
Oláh István lelkipásztor 
Forrás: Czinege Melinda

Beszterczey András, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkipásztora, a kerület diakóniai tanácsosa szerint a békesség a húsvét üzenete. Ahol nem bántja egymást férj és feleség, a gyermek kincs, illetve nem támadnak emberek és nemzetek egymás ellen, ott érezhető az ünnep és a feltámadás lényege. Hangsúlyozta, hogy ne csak egymással legyünk békében, hanem magunkkal is. Leszögezte, hogy az adományok is ezt a célt szolgálják, mivel a segítség tettekben megnyilvánuló, isteni cselekedet.

Debrecen közösségekben gazdag város

Széles Diána alpolgármester, a karitatív testület társelnöke kiemelte, hogy a közösséghez való tartozás a legfontosabb érték a jelenlegi világkorszakban. Hozzátette, hogy a naptárban lévő pirosbetűs események szinte mind keresztény ünnepek, így aki Magyarországon ateista, az is „keresztény”, ha megtartja ezeket. 

debrecen, mrsz, karitatív testület, adomány
Beszterczey András és Széles Diána
Forrás: Czinege Melinda

Hangsúlyozta, hogy érdemes gyülekezeti közösségbe elmenni, mivel ott segíteni akaró emberek vannak. Ez kiutat jelenthet az emberek számára.

Azért jött létre a Debreceni Karitatív Testület, hogy minden civil és egyházi szervezetet, illetve szeretetszolgálatot felöleljen, és együtt gondolkozzunk, hogy miben tudunk a másiknak segíteni

 – jegyezte meg Széles Diána. Rámutatott, hogy Debrecenben az egyházak, a közösségi házak és a civil szervezetek is közösséget jelentenek. 

A köszöntők után 150 rászoruló családnak osztották ki a csomagokat, amelyekbe tartós élelem és tisztálkodási szerek is kerültek. Nemcsak adománnyal, hanem szendviccsel és meleg teával is készültek a szervezők a megjelenteknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában