Közlekedés

2024.03.01. 14:18

Kiderült, hány gyereknek igényeltek eddig városkártyát, amivel ingyen DKV-zhatnak április 1-től

Papp László arra kéri a szülőket, ne halasszák az utolsó napokra az igénylést.

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Eddig több mint 8500 gyermek számára igényelték a szülők a Junior Debrecen Városkártyát, amellyel április 1-től ingyen utazhatnak a DKV Zrt. járatain a Debrecenben működő köznevelési intézményekben óvodai, illetve tanulói jogviszonnyal rendelkező 6-14 év közötti gyermekek

– írta pénteken Papp László.

A debreceni polgármester pénteki Facebook-posztjában hangsúlyozta, hogy bár a városkártyák gyártása folyamatos, arra kérik a szülőket, ne halasszák az utolsó napokra az igénylést, mert kizárólag a városkártya jogosítja fel a gyermekeket a debreceni közösségi közlekedés díjmentes használatára.

Papp László arra is felhívta a figyelmet, hogy a városkártya nemcsak ingyenes bérletként funkcionál, hanem számos előnyhöz is hozzájutnak vele a gyermekek: több mint 50 elfogadóhelyen érvényesíthetnek különböző kedvezményeket számukra.

A diákok ingyenes utazásával kapcsolatos korábbi sajtótájékoztatón elhangzott, összesen 17 ezer 378 diák jogosult a kedvezményre, azaz eddig nagyjából a tanulók felének igényeltek Junior Debrecen Városkártyát, amit március második felében juttatnak el a jelentkezőknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában