Balesetmegelőzés

2024.03.08. 13:11

Elkezdték a balesetveszélyes fák kivágását Debrecenben

Lépett az önkormányzat.

Haon.hu

Megdőlt, balesetveszélyes fákat távolítanak el Debrecenben.

Forrás: Kiss Annamarie

Mint arról korábban beszámoltunk, Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalához megkeresés érkezett a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság részéről, melyben kérték a város közreműködését a Debrecen, Fényesudvar mögött található 6189 helyrajzi számon nyilvántartott önkormányzati ingatlan területén lévő megdőlt, balesetveszélyes fák eltávolításában.

A hivatal szakemberei ezt követően helyszíni vizsgálatot tartottak az érintett területen, melynek során kiválasztották azokat a fagyedeket és facsoportokat, melyek veszélyt jelenthetnek a vasúti közlekedésre, illetve környezetükre. 

A kiválasztás fő szempontja a vasúti közlekedés zavartalan működésének biztosítása és a balesetveszély elhárítása, így kizárólag a balesetveszélyes fákat vágják ki

– írták korábban.

Azt is megjegyezték, a munkálatok elvégzésére még a vegetációs- és fészkelési időszak megkezdődése előtt sor kerül.

A szakemberek március 7-én a munkálatokat meg is kezdték, fotóriporterünk másnap, március 8-án a helyszínen járva örökítette meg a veszélyes fák eltávolításának látványos folyamatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában