Leküzdötték az akadályokat

2024.03.20. 10:53

Már az elején egymásra talált Babik Tamás és vakvezető kutyája, Szusi – most sikeresen levizsgáztak Debrecenben

A kutya kedden bebizonyította, még hosszú évekig hű társa lesz látássérült férfinak.

Haon.hu

Sikeres vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgát tett Babik Tamás és Szusi vakvezetőkutya Debrecenben március 19-én, írta Facebook-oldalán a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ). A poszt szerint a kutyának nehéz terepen, közlekedési lámpákkal, zebrákkal tarkított, környezeti zajoktól hangos útvonalon sikerült bizonyítania, hogy az elkövetkező években hűséges és megbízható társa lesz látássérült gazdijának.

Babik Tamásról és a családjáról majdnem pontosan egy évvel ezelőtt írtunk részletesebben: Tamás az alig látó feleségével, Kamillával együtt két egészséges gyermeket nevelnek Debrecenben, egy kertes házban. A házaspár mindkét tagja dolgozik, egy masszázsszalont vezetnek a belvárosban. Mint arra az MVGYOSZ mostani bejegyzésében is felhívta a figyelmet, Tamás az elmúlt évtizedekben számtalan szakmát és képesítést szerzett: elvégezte a szociális munkás szakot, webprogramozó, masszőr és tréner lett. Jelenleg a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesületének munkatársa.

A férfi előző kutyája, Sunny a Haon tavaly márciusi ottjártakor már nyugdíjazás előtt állt, a labrador végül 13 évesen, 10 évnyi szolgálat után vonult vissza. A posztban megjegyezték,

Sunny utódjának, a kétéves sárga labrador Szusinak hamar sikerült Tamás szívébe lopnia magát, mondhatni, már az első találkozásnál kiválasztották egymást.

A frissen vizsgázott párnak boldog együtt töltött éveket és balesetmentes közlekedést kívánt az MVGYOSZ a posztban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában