Szívszorító történet

2024.03.21. 10:06

Elárverezték Ronaldo cipőjét, hogy segítsék a debreceni beteg kisfiút

A négyéves Beni kezelése ugyan rengeteg pénzbe kerül, de családja nem adja fel.

Haon.hu

Beni szülei mindent megtesznek a gyógyulásért

Forrás: Facebook / Mentsük meg Benit

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a debreceni Micskó Benjámin csupán négyéves, de az élet már most hatalmas akadályok elé állította, a kisfiú ugyanis Duchenne-féle izomsorvadással küzd. Ez akár azzal is járhat, hogy még 10 éves kora előtt tolószékbe kerül, majd a légzőizmai érintettsége miatt lélegeztetőgépre. A kórral küzdő betegek átlagéletkora 26 év. Szülei azonban nem adják fel a reményt, gyűjtésbe kezdtek, hogy Amerikában Beni megkaphassa az életmentő génterápiát – számolt be róla a BorsOnline.

Beni-szulei-mindent-megtesznek-a-gyogyulasert
Beni szülei mindent megtesznek a gyógyulásért
Forrás: Facebook / Mentsük meg Benit

Beni édesanyjának tűnt fel, hogy a kisfiú még mindig nem tud ugrani, kicsit ügyetlen a mozgása, sokat lábujjhegyezik és attól félt, hogy majd kiközösítik vagy csúfolni fogják a fiát emiatt, ezért indultak el a fejlesztő torna-gyógytornász-háziorvos-neurológus vonalon. Végül december 13-án kiderült, hogy Beni súlyos betegséggel küzd: Duchenne-féle izomsorvadása van, ami gyógyíthatatlan. A szülők azóta mindennek próbáltak utánajárni. Kétségbeesve keresték a gyógymódot, hogy segíthessenek szeretett kisfiuknak.

Amióta kiderült a kisfiunk betegsége, csak a lehetőségeket kutatjuk és sajnos nem látunk jobb megoldást, mint elkezdeni a gyűjtést az Amerikában jelenleg 4-5 évesek számára engedélyezett génterápiára, ami az egyik legdrágább gyógyszer a világon, hiszen 1,3 milliárd forintba kerül

– fogalmazott az édesanya.

Mint írják, a kisfiú története rengeteg embert megérintett és szinte az egész ország összefogott a kis Beni gyógyulásáért, legutóbb például a Trollfoci csapata döntött úgy, hogy mindenképp szeretnének kiállni az ügy mellett, sőt még egy jótékonysági árverést is indítottak. A világhírű focista, Ronaldo Luis Nazário de Lima egyik dedikált cipőjét bocsátották licitre.

Ennek az elképzelhetetlenül magas összegnek az előteremtésében szeretnénk segítséget nyújtani, ezért Bandi barátunk segítségével egy nem mindennapi cipőt hoztunk el árverésre nektek. A Fenomént, a brazil és az egyetemes labdarúgás egyik legnagyobb legendáját, Ronaldot nem kell bemutatni senkinek. A világbajnok brazil labdarúgó legenda 2016-ban, Madridban dedikálta ezt a cipőt majdani jótékonysági céllal, mely ez alkalommal most Benikét hivatott segíteni

– írták bejegyzésükben. 

Ronaldo elárverezett cipője
Ronaldo elárverezett cipője
Forrás: Facebook / Trollfoci

Bár licit 50 ezer forintról indult, végül kereken egymillió forintért kelt el a cipő, az összeget pedig egyenesen a család számlájára utalták – közölte a BorsOnline.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában