Tájékoztatás

2024.02.24. 11:30

Valóban akkumulátorgyár jön Hajdúböszörménybe? – Kiss Attila reagált a híresztelésre

Szerkesztőségünkhöz a napokban több megkeresés érkezett azzal kapcsolatban, hogy egyes feltételezések szerint akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó beruházás indulhat el Hajdúböszörményben.

Bekecs Sándor

Az előző uniós finanszírozási ciklusban több mint 7 milliárdból fejlesztett a város

Forrás: Napló-archív

Mint arról korábban beszámoltunk, az energiaválság okozta nehézségek ellenére sikeres évet tudhat maga mögött Hajdúböszörmény önkormányzata. Hajdú-Bihar vármegye második legnagyobb városa több mint 7 milliárd forint fejlesztési támogatást nyert a 2014-2020 közötti uniós finanszírozási ciklusban. Egyebek mellett egy modern, energiahatékony egészségügyi intézmény épült a város központjában; korszer a Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház, fejlesztették a Fürdőkerti Ifjúsági és Szabadidőközpontot, valamint megújult több belterületi útszakasz is.  

Kiss Attila polgármester akkor elmondta: a Debrecenben és a vármegyében zajló ipari fejlesztésekkel, beruházásokkal érkező beszállítói igények kielégítésére alakították ki a város Nyugati Ipari Parkját a 35-ös főút és az M35-ös autópálya közötti területen, ahol 8,5 hektárnyi területen helyi és környékbeli kis- és középvállalkozásoknak értékesített területeket.  

Bővül a Nyugati Ipari Park

A második ütemben további 100-120 hektárral bővítik a területet. Itt egy körülbelül 9 hektáros területet már értékesített az önkormányzat, azonban a beruházóról csak annyit közölt eddig a városvezető, hogy egy autóipari céghez kapcsolódóan érkezik beszállító.

Szerkesztőségünkhöz a napokban több megkeresés érkezett azzal kapcsolatban, hogy a egyes feltételezések szerint akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó beruházás indulhat el Hajdúböszörményben. Kiss Attila megkeresésünkre a következő választ küldte:

Hajdúböszörményben eddig sem volt szó – és jelenleg sincs ismeretünk – arról, hogy bármilyen akkumulátort gyártó cég tervezne telephelyet létesíteni városunkban. Nem érkezett hivatalos vagy más formában történő megkeresés az önkormányzathoz. Az említett autóipari beszállítókról csupán az érintett cég, cégek kérésére nem áll módunkban nyilatkozni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában