Árvízvédelem

2024.02.20. 17:58

Tiszacsegénél elöntötte a partot a Tisza – fotókkal, videóval

A levonuló árhullám áztatja a népszerű pihenőhelyet.

Haon.hu

Árad a Tisza Tiszacsegénél

Forrás: Kiss Annamarie

A folyón levonuló árhullám miatt továbbra is másodfokú árvízvédelmi készültséget tart fenn a Tisza bal partján Tiszafüred és Tiszakeszi között a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG). A Tisza bal partján Tiszatarján és Rakamaz között elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A két védvonalon, összesen 117 kilométeren figyelő- és őrszolgálatot látnak el a TIVIZIG munkatársai – tudatta február 20-án a társaság. 

Az elmúlt 24 órában sem a TIVIZIG működési területén, sem folyóink vízgyűjtőjén nem esett számottevő csapadék, az előrejelzések alapján a következő 2-3 napban egyedül a Felső-Tisza vízgyűjtőjén várható.

A TIVIZIG működési területén található 12 belvízvédelmi szakasz közül jelenleg négy szakaszon van érvényben elsőfokú belvízvédelmi készültség: a Tisza mentén a Tiszai-alsó, -középső és -felső, valamint a Hortobágy-Berettyó vízgyűjtőjén található Hamvas-Sárréti belvízvédelmi szakaszon. A készültséggel érintett szakaszokon a belvízzel elöntött területek nagysága 3 ezer 150 hektár. A térségben 8 szivattyútelep üzemel – közölte a TIVIZIG.

Munkatársaink hétfőn Tiszacsegén jártak, ahol jól láthatóan magas a folyó vízállása. A nyaranta emberekkel teli part, a kompkikötő és környéke most vízben áll, a folyó a neves csegei halászcsárda küszöbét nyaldossa. De lássuk be, ezzel a fenyegetettséggel is festői a látvány, ahogyan arról képeink és videónk is tanúskodnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában