Megnyitó

2024.02.19. 10:26

Szilágyi Imre együtt Melindával egy szándékos tárlaton

Szívét-lelkét örömmel töltötte el a kortárs grafikai művészet egyik legnagyobb alakjának, hogy Majoros László kurátor egy terembe álmodta meg és helyezte el a falakra a mester alkotásait a 2022-ben örökre eltávozott, imádott feleség, Melinda képeivel.

Tibai Irma

A különleges kiállítás március 16-ig megtekinthető a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár galériájában

Forrás: Tibai Irma

Szilágyi Imre és Kóczián Melinda újra egybekeltek. Ez az együttlét alkotásaik egybefoglalásával vált valósággá, egy rendhagyó kiállításon a hajdúszoboszlói művelődési központban február 16-án. Épp a művész 82. születésnapján. Ez alkalomból személyesen köszöntötte Szilágyi Imrét szülővárosának képviseletében Hajdúböszörmény alpolgármestere, Sőrés István, s megajándékozta őt a legnagyobb hajdúváros térképével.

Soha nem láthatta még együtt a közönség a zseniális Szilágyi-rézkarcokat és Kóczián Melinda képeit egy tárlatba összerendezve. 

Forrás: Tibai Irma

– Itt nincs egy felesleges vonal. Rézlemezre készült alkotásokat látunk, amiről nehéz lenne radírozni. Egy fantasztikus művész munkáit nézheti meg a közönség – mondta Majoros László, a Szilágyi Imre Melindával című hajdúszoboszlói kiállítás rendezője. – A két művész pályája teljesen eltér egymástól. Melinda, aki pedagógus és családanya volt, talán nem is akarta, hogy az ő művészi mivolta magasságokba törjön. Sokkal inkább támogatta férjét – tette hozzá.

Forrás: Tibai Irma

A tárlat megnyitására felkért Márkus Béla irodalomtörténész professzor nagy átéléssel méltatta a művész házaspár életre szóló harmonikus összefonódását, és jellemezte a kiállított műveket. A tárlat megnyitóját illő zenei keretbe foglalta Oláh Anita hárfaművész.

A különleges kiállítás március 16-ig megtekinthető a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár galériájában.

Forrás: Tibai Irma

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában