Helyi közélet

2024.02.10. 11:07

Környezetvédelmi díjat kaptak a debreceni polgárőrök

Haon.hu

A díjátadón balról: Poór Gyula, az OPSZ környezetvédelmi alelnöke, Raisz Anikó államtitkár és Sziklássi Péter, a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért elnöke

Forrás: Bakonyi Ágnes, OPSZ

Civil szervezetek kategóriájában a második helyen végzett az Országos Polgárőr Szövetség akciója, melyet a 2023-as Európai Hulladékcsökkentési Hétre szerveztek, számolt be a szövetség honlapja

A pénteki díjátadón Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára emlékeztetett, a hét fókuszában a csomagolás állt, amely hasznos funkciói mellett egyre nagyobb mennyiségben terheli a környezetet. Hozzátette, a szelektív hulladékgyűjtéssel és a túlcsomagolás elkerülésével nagyban lehet segíteni ezen a kihíváson.

A polgárőrség által elnyert díjat Poór Gyula, az OPSZ környezetvédelmi alelnöke, valamint az akcióhét egyik legaktívabb egyesülete, a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért elnöke, Sziklássi Péter vette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában