Közös célok

2024.02.12. 15:25

A magyarokkal való együttműködésről tárgyalt Debrecenben az ománi nagykövet

Haon.hu

Malallah Al Balushi (balra) és Miklóssy Ferenc (középen)

Forrás: hbkik.hu

A Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara meghívására érkezett Debrecenbe február 6-án Malallah Al Balushi – olvasható a kamara honlapján. Az Ománi Szultánság budapesti nagykövete Miklóssy Ferenc elnökkel folytatott tárgyalásokat a kamara épületében.

Mint írják, a beszélgetésen elhangzott, Omán gazdasága felívelő pályára került, melyben érdemes részt vennie a magyar vállalkozásoknak. A megkezdett energetikai és turisztikai együttműködésen túl további potenciális területeket azonosítottak be a felek: megújuló forrással termelt villamos energia tárolása, szennyvíztisztítási, mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiák, környezetvédelem, kiberbiztonság. Az ománi kormány elkötelezett a kétoldalú gazdasági együttműködés fejlesztésében.

Korábban írtunk arról, hogy Malallah Albalushi a Debreceni Egyetemre is ellátogatott, ahol Szilvássy Zoltán rektorral tárgyalt a nagykövet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában