Honvédelem

2024.02.24. 17:38

Testneveléssel indul a nap a Hadházon pallérozódó lövészeknek

Elméleti és gyakorlati képzést is kapnak a nemrég indult tanfolyamon.

Haon.hu

A katonák júliusban vizsgáznak majd

Forrás: Facebook / Magyar Honvédség Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár

Acélkocka lövész altiszti szakmai tanfolyam kezdődött Hajdúhadházon, az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár Vay Ádám Kiképzőbázisán – közölte a napokban a dandár Facebook-oldala.

A képzést 46-an kezdték meg, ők a képzés első fázisában a Magyar Honvédség lövész alegységeinél rendszeresített fegyvereiről, valamint harceljárásairól kapnak elméleti és gyakorlati felkészítést.

Sári István zászlós, a tanfolyam kiképző parancsnoka a következőket mondta el a felkészítésről:

Elengedhetetlen a reggeli testnevelés és a fizikai erőnlét fejlesztése, amivel elsősorban olyan izomcsoportokat erősítünk, amelyek a későbbi harcászati foglalkozások alkalmával nagyobb állóképességet adnak. A tanfolyam következő fázisában a megszerzett elméleti ismereteket terepen, harcászati foglalkozásokon fogjuk alkalmazni, amelyek felkészítik a tanfolyam részvevőit a kis alegység szintű gyalog- és gépesített harcászatra, és a parancsnoki munkára.

A felkészülés végén, júliusban elméleti és gyakorlati vizsgákon kell bizonyítaniuk a katonáknak, hogy elsajátították az altiszti beosztásukhoz szükséges ismereteket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában