Premier

2024.01.12. 11:28

A tragikus sorsú debreceni költőzseni regénye elevenedik meg a Csokonai Fórum színpadán

Haon.hu

Fotópróba az előadásról

Forrás: Kiss Annamarie

Borbély Szilárd Nincstelenek című regényét Botos Bálint rendező állította színpadra. A bemutató előadást pénteken este tartja a debreceni társulat a Csokonai Fórum Kóti Árpád termében.  

Mint az a Csokonai Nemzeti Színház honlapján olvasható, a tragikus hirtelenséggel épp tíz évvel ezelőtt elhunyt költőnk, Borbély Szilárd első és egyetlen regényének atmoszférájához hűen Botos Bálint rendezésében is elsősorban a szabadság hiányának és kétségbeesett keresésének lehetünk tanúi. Egy olyan közegben, egy olyan faluban, amely fél, de biztonságot is ad, amely emlékszik, de könnyen felejt. Egyszerre reális és meseszerű, reménytelen és reményteljes, kegyetlen és érzékeny – írják az ismertetőben.

A naturalizmus olyan könnyedséggel fonódik itt egybe a költészettel, ahogyan az Alföld csendjébe rejtőző mítoszok keverednek el a kocsmák vendégeinek vad káromkodásaival – fogalmaznak az összefoglalóban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában