Elpusztult kutya

2024.01.18. 14:54

Sorsára hagyta a szaporító a kis jószágot, elütve találtak rá az utcán Balmazújvárosban

Kegyetlen sorsa lehetett a kidobott kutyának.

Haon.hu

Az állatvédők próbálták megmenteni a kutyát

Forrás: Alapítvány/FB

Az egész megyét megrázta a Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány Facebook-posztjában leírt eset, melyben egy francia bulldogról adtak hírt. Balmazújvárosban, az utcán találtak tegnap egy kis termetű kutyust, egy autó ütötte el szegény jószágot. A posztban leírják, hogy összeomlottak az eset láttán, mert hiába szállították nagyon gyorsan állatorvoshoz, és kapott ott azonnali ellátást, romlott a kutya állapota, a kis szíve pedig megállt, az újraélesztés sikertelen volt.

Az állatban volt chip, így kiderült, ki a kutya gazdája, aki helyett azonban az alapítvány kifizette a műtéti költségeket, 200 ezer forintot. Császármetszés nyomait is találták a szukán, ami egyértelművé tette, hogy szaporító által kizsigerelt kis jószágról van szó. A hozzászólásokban felháborodottan követelik a gazda megbüntetését, és a szaporító helyek végleges felszámolását.

Debrecen kutya haon
Az alapítványhoz futott be a kérés, hogy segítsenek a kutyán
Forrás: Alapítvány/FB

Magára hagyta kutyáját

Csige Alexandra, az alapítvány elnöke kommentje az esetről: „Eljött az idő, hogy ellepjük Balmazújvárost, az összes szaporító bűnhődni fog most ezért! Mind sorra fognak kerülni! Kezdődhet a játék!” 

Egy hozzászóló kérdésére, aki nem értette, mit követett el a szaporító, a kutyamentő Alexandra ezt válaszolta:

Egy genetikailag teljesen tönkretett kutyát műtétek sorának tette ki, majd mikor a kutya lebénult, nemes egyszerűséggel magára hagyta… Az állatelhagyás nem igazolt, de a kutya nem baleset következtében lett béna, valamint nem magától ment oda, ahol megtalálták! Soha nem kapott oltást, és csak gyártotta a kicsiket! Több részletet nem oszthatok meg, de ha majd vége a teljes történetnek, mindent nyilvánosságra hozunk

– zárta a hozzászólást Csige Alexandra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában