Debreceni Egyetem

2024.01.14. 18:03

Nemzetközi hírű professzor jön kutatni és oktatni a debreceni TTK-ra

Florian Luca októbertől vesz részt a Számelmélet Kutatócsoport munkájában.

Haon.hu

A DE TTK Matematikai Intézetének épülete

Forrás: unideb.hu

Nemzetközi hírű professzor érkezik a Debreceni Egyetemre. Florian Luca, a johannesburgi School of Maths, Wits University professzora ősszel három hónapot tölt el vendégkutatóként a Matematikai Intézetben – számolt be az egyetem hírportálja.

A magyar kutatócsoportok nemzetközi versenyképességét erősítő program keretében 2024-ben tizennégy külföldi vendégkutató, köztük a dél-afrikai szakember kapcsolódik be a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pályázatán elnyert támogatással a hazai kutatásokba.

A vendégprofesszor Hajdu Lajos, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar (DE TTK) Matematikai Intézet egyetemi tanárának meghívására októbertől vesz részt a Győry Kálmán professor emeritus vezette Számelmélet Kutatócsoport munkájában, illetve osztja meg tapasztalatait az intézet hallgatóival és doktoranduszaival.

Florian Luca a kutatócsoport tagjaival közös kutatásokat folytat majd a lineáris rekurzív sorozatok diofantikus tulajdonságaival kapcsolatban, amelyek központi szerepet töltenek be az exponenciális diofantikus egyenletek elméletében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában