Díjátadó

2024.01.23. 20:27

Minősített Közművelődési Intézmény címet kapott a DEMKI

Haon.hu

Forrás: DEMKI-archív

2024-ben a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. elnyerte a Minősített Közművelődési Intézmény Címet  tudatta a társaság közlésében.

Mint írják, a kulturális tárca a kiemelkedő, minőségi szakmai munkát végző közművelődési intézmények számára 2010-ben alapította a díjat. A címre pályázó közművelődési intézményeknek igen szigorú minőségi kritériumoknak kell megfelelniük, amelyet átfogó, minden részletre kiterjedő, alapos szakmai vizsgálat alapján ítél oda a minisztérium.

Az elismeréseket a magyar kultúra napja alkalmából a Pannonhalmi Főapátságban adták át január 22-én, amit Halász D. János ügyvezető igazgató és Kapi Lászlóné ügyvezető helyettes vett át Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkártól, és Szentmártoni János művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkártól.

Kiemelték, a kitüntetés azoknak a közművelődési intézményeknek adományozható, amelyek a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Az idei díjkiosztón Hajdú-Bihar Vármegyéből a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház, valamint az Ebesi Közösségi Színtér kapta meg az elismerő címet.

A DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház az ismeretterjesztésben, a színvonalas kiállításszervezésben, a közösségi szolgáltatások területén a művelődő közösségek felkarolása, valamint a kiemelkedő színvonalú rendezvények szervezése terén nyújtott minőségi szolgáltatásaiért részesült az elismerő címben.

A  Minősített Közművelődési Intézmény Cím elnyerésében a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház valamennyi dolgozójának munkája benne van. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában