Közlekedés

2024.01.17. 11:00

Mikortól használhatjuk a Sas utcai mélygarázst? – hamarabb, mint gondolná!

Hamarosan átadják Debrecen városközpontjának modern, 207 férőhelyes mélygarázsát. Kíváncsiak voltunk, hol tartanak most a munkálatok és mikor vehetik a létesítményt használatba az autósok.

Horváth Péter

Tavaly októberben már készhez közeli állapotban mutatták meg a mélygarázst a sajtónak

Forrás: Napló-archív

Bár a parkolás kérdésköre a debreceniek egy részének időről időre feladja a leckét, minden bizonnyal sokaknak lesz segítség a Sas utcai mélygarázs. Aki a környéken jár, láthatja, hogy a beruházás már-már a végéhez közeledik: formát öltött a mélygarázs épülete, valamint a felszíni rész is megszépült. A gyalogos forgalom is visszatért a régi, jól megszokott kerékvágásba, ahogyan a tér egészét újranyitották a közlekedők előtt. Méltó környezetbe került a népszerű Mackós-kút is.

Mint ismert: a beruházást 2022 májusában kezdték, mintegy 207 új parkolóhely létesül közvetlenül a város ütőerét jelentő Piac utca tőszomszédságában a Hunép Zrt. kivitelezésében. A munkálatokról portálunk is többször beszámolt, legutóbb tavaly októberben írtuk meg, a mélygarázs már szerkezetkész lett.

Debrecen maci szobor haon
A Macis-szobor már visszakerült a a helyére
Forrás:  Napló-archív

Nem kell már sokat várni

Nagy öröm, hogy hamarosan az autósok is birtokba vehetik a négy és félmilliárd forintból megvalósuló létesítményt. Erről tájékoztatta portálunkat a napokban a debreceni polgármesteri hivatal. Mint írják, az eu-s forrásból finanszírozott munkálatok az elmúlt év végén befejeződtek, azok mind a mélygarázs felszín feletti részén, mind a garázs területén elkészültek. 

Ugyanakkor azt is hozzátették, kisebb fejlesztésekre és környezetrendezésre január végén még számítani lehet. Jelenleg a Sas utcán kisebb, önerőből finanszírozott munkálatok zajlanak, valamint a mélygarázs területén a DV Parking Kft. az üzemszerű használathoz szükséges eszközöket és biztonságtechnikai berendezéseket telepíti. 

A beruházás a parkolórendszer kiépítése után, a tervezett munkálatok befejezését követően zárul le teljes egészében, így az autósok várhatóan 2024. január végén már használatba is vehetik a városközpontban található komplexumot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában