Ajándék

2024.01.21. 08:00

Nemcsak vadászni, jótékonykodni is szeretnek a csökmői vadászok

B.Kiss Andrea

Szarvaspörköltet ajándékoztak a zenekarnak decemberben. Az egyesület titkára, Nagy Tibor polgármester jó étvágyat kívánt a vacsorához

Forrás: B. Kiss Andrea

Százöt hetvenöt év feletti lakost ajándékoznak meg két-két konyhakész fácánnal a Csökmői Sólyom Vadásztársaság vadászai. Az ajándékot személyesen Harmati Csaba elnök és Nagy Tibor titkár, aki egyébként Csökmő polgármestere, szállítják házhoz a következő napokban. A vadásztársaság a vadászat mellett kitűzött céljának tartja a jótékonykodást. Intéző Bizottságuk döntött a hetvenöt éven felüliek támogatása mellett, arra gondolva, hogy az idősek egészen biztosan örülnek ennek a kis figyelmességnek, s boldogan főzik meg és fogyasztják el az egészséges fácánból készült levest, sültet.

A közelmúltban nem ez volt az egyetlen jótékony megmozdulásuk, hiszen az ősszel megrendezett óvodabálra szarvashúst ajánlottak fel, a decemberi karácsonyi koncert után pedig a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar tagjait látták vendégül szarvaspörköltre, amit meg is főzettek. Stratégiai partnerként az Országos Jótékonysági Vadászaton is részt vettek december 27-én, immár harmadik alkalommal. Harmati Csaba elnök megemlítette, hogy Hajdú-Bihar vármegyéből három vadásztársaság vett részt ezen a megmozduláson. Két városi szervezet, a Hajdúnánási Kossuth Vadásztársaság és a Polgármente Vadásztársaság mellett egy kis falu szervezete, a Csökmői Sólyom Vadásztársaság volt a harmadik. Az országos jótékonykodásban egyébként összesen negyvenhárom vadásztársaság vett részt, megközelítőleg ezer vadásszal és háromszáz támogatóval. A Csökmői Sólyom Vadásztársaság huszonegy vadásza és támogatója fejenként minimum ötvenezer forinttal patronálta a nemes célkitűzést, amivel a debreceni Kenézy Kórház gyermekosztályának tudtak segíteni. Az egészségügyi intézménynek a vadászok által összegyűjtött pénzből az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. mindig olyan fontos eszközt vásárol, amihez egyébként nem tudnának hozzájutni. A beszerzéshez természetesen a támogatott kórház ad iránymutatást, így biztos, hogy a legjobb helyre kerül a támogatás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában