Mi az igazság?

2024.01.30. 17:37

Tényleg csapda lehet, ha magára hagyott babakocsit látunk az út szélén? – itt a hajdú-bihari rendőrség válasza

A hatóság arról is tájékoztatta a Haont, mit kell tennünk, ha babakocsit találunk.

Nagy Emese

Az utóbbi hónapokban többször osztottak meg arról képet a Debrecenben Hallottam nevű csoportban, hogy egy magára hagyott babakocsi árválkodik az út szélén, az egyik hasonló sztoriról a Haon is beszámolt: egy komplett babakocsivázat hagyott ott valaki a Petőfi téren, a Nagyállomás mellett.

Szerkesztőségünk kutakodott egy kicsit a témában, hiszen a napokban is feltűnt egy babakocsi Debrecenben, a Széchenyi utcában, és a kommentelők között akadtak olyanok, akik azt feltételezték, ez egyfajta csapda lehet, valamint az interneten is több olyan cikket lehet olvasni, aminek ugyanez a témája: csapdába csalják az autósokat az út szélén hagyott babakocsikkal.

Elhagyott babakocsi Debrecenben
Elhagyott babakocsi Debrecenben
Forrás: Facebook / Debrecenben Hallottam

Csalók állnak a háttérben?

Többen feltételezik, ha egy ilyen tárgyat látunk felügyelet nélkül, akkor rögtön elkezdünk azon agyalni, hogy vajon mi történhetett. Sok hasonló bejegyzés alatt a kommentelők arra gyanakodnak, csalók állnak a gyanús esetek hátterében, akik arra számítanak, az autóvezetők a tárgy láttán megállnak, elhagyják az autójukat, a tolvajok pedig addig az autóból elcsenik az értékeket.

A témával kapcsolatban a Haon megkereste a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodáját, és azt a tájékoztatást kaptunk, hasonló esetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

Ha nincs a babakocsiban semmi, és nem látunk rajta olyan információt, amelyből következtetni lehet arra, hogy kié, vagy a megtaláló nem tudja visszajuttatni a tulajdonosnak, akkor a helyi önkormányzat jegyzőjénél lehet leadni a tárgyat

– közölte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában