Idősköszöntés

2024.01.24. 21:23

A munka élteti a 90 éves hajdúsámsoni asszonyt

A háborút is megélte a szépkorú asszony, aki a mai fiataloknak is üzent.

Dandé Melinda

Bodóné Őri Gyöngyi képviselő, Antal Szabolcs polgármester, Molnár Mónika unoka, Hanna dédunoka, lánya Erzsike és a születésnapos

Forrás: Dandé Melinda

Nem szed gyógyszert, hiszen nincs különösebb betegsége, szemüveg nélkül olvas, minden nap főz még könnyű ételeket és nagyon várja a tavaszt, hogy kertészkedjen a hajdúsámsoni Erzsike néni, aki 90. életévét töltötte be idén január 20-án.

Az ünnepelt Hunyadi Imréné, leánykori nevén Böszörményi Erzsébet Hajdúsámsonban született 3 lánytestvére után, szülei gazdálkodók voltak. Hat elemit végzett el diákként, majd dolgozott a Hajdúsámsoni Dohányszárítóban, a Debreceni Beváltóban és hosszú évekig a Debreceni Ruhagyárban, ahonnan nyugdíjba is vonult. A szabás, varrást egy környékükön lakó nénitől tanulta meg, így tudott ott elhelyezkedni. Férjével, Imrével – akit sajnos már elveszített – egy bálban ismerkedett meg.  

– Egy évig udvarolt nekem, ott lakott a szomszédunkban – emlékezett vissza a szépkorú ünnepelt. Házasságukból egy lánygyermekük született, Erzsébet, akire a mai napig mindenben számíthat. – Ha nem lenne a lányom, már nem élnék, vagy nem így. Folyamatosan gondoskodik rólam – fogalmazott.

Ezt üzeni a mai fiataloknak Erzsike néni

A háborút rosszul élte meg, sokat bujkáltak a maguk által épített bunkerekben, ha megszólalt a sziréna. – Olyan 10 éves lehettem ekkor, volt, hogy nem volt mit ennünk, mindent elvittek tőlünk – emlékezett vissza.  

Erzsike néni két unoka és négy dédunoka boldog nagymamája. A mai fiataloknak azt üzeni, hogyha ilyen szép kort szeretnének megélni, dolgozzanak, éltesse őket a munka iránti szeretet.

A jeles nap alkalomból az önkormányzat nevében Antal Szabolcs polgármester és Bodóné Őri Gyöngyi képviselő egy ajándékcsomaggal köszöntötte a szépkorút.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában